П Р О Т О К О Л

 

 

2017 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На  двадесет и пети септември                                              2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                                                                                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: К.С.

                                                                                                    С.К.

 

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор: Десимира Недкова

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №   749  по описа за 2017 година

На именното повикване в 14,30  часа, се явиха:

 

ЗА РРП прокурор Недкова.

ПОДСЪДИМИЯТ, редовно призован явява се лично и със защитник адв. Вл. Г.от АК – Силитра, редовно упълномощен и приет от съда от днес.

СВИДЕТЕЛИТЕ призовани по реда на чл. 358, ал. 2 от НПК явяват се лично с изключение на А.Н.Р..

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото, като  заявявам, че непосредствено преди заседанието сме сключили споразумение с подсъдимият и неговият защитник. Моля да освободите свидетелите и вещото лице от съдебната зала.

АДВ. Г.:Да се даде ход на делото. Непосредствено преди заседанието сме сключили споразумение с РРП. Моля да освободите свидетелите и вещото лице от съдебната зала.

С ОГЛЕД изявлението на страните съдът освобождава свидетелите и вещото лице от съдебната зала.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

НА вещото лице д-р Д.В. да се изплати възнаграждение в размер на 20 лв. за явяване в съдебно заседание. /изд. РКО/.

         СЪДЪТ

                            О П Р Е Д Е Л И:  

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

И.В.И., ЕГН**********,***г., български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, постоянен и настоящ адрес:***. Получил съм препис от обвинителния акт.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи и по доказателствата. По реда на съдебното следствие моля производството да продължи по реда на глава 29 от НПК

АДВ.Г.:Нямам искания за отводи и по доказателствата. Моля по реда на съдебното следствие производството да продължи по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ

                     О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ по реда на глава 29 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам сключеното споразумение. Считам, че същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

АДВ. Г.:Сключеното споразумение, което е пред Вас изцяло изигра превантивната си роля по отношение на подсъдимия и  при налагане на наказанието сме приели всички доказателства по делото,  подсъдимият е предизвикан и отвърнал на пострадалия и същият извадил бухалката,  взел бухалката и  му е нанесъл удари. Подзащитният ми не е осъждан, изказва съжаление за стореното и моля съда да одобри текста на така представеното споразумение и го впише в съдебния протокол, като  не е взета мярка за неотклонение и не следва да се произнасяте по нея.

ПОДСЪСДИМИЯТ: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ предлага промени в споразумението досежно разноските като в същите бъдат включени определените за явяване в съдебно заседание на вещото лице в размер на 20 лева, които да бъдат платени от подсъдимия по сметка на РРС.

ПРОКУРОРЪТ: Съгласна съм с предложеното изменение.

АДВ. Г.:Изразяваме съгласие с така предложеното изменение.

ПОДСЪДИМИЯТ: Съгласен съм с предложеното изменение.

СЪДЪТ на основание чл. 382, ал. 6 НПК вписва следния окончателен вариант на споразумението:

Настоящото споразумение касае  НОХД 749/2017г. по описа на РС- Разград и се сключва между Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв. Вл. Г.– АК – Силистра - защитник на подсъдимия И.В.И., по силата на което:

І. Подсъдимият И.В.И., ЕГН**********,***г., български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, постоянен и настоящ адрес:***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

На 04.09.2017 г., в гр.Разград, причинил средна телесна повреда на И.В.Т., изразяваща се в разкъсно-контузна рана на главата в дясна теменна област, подлежащо полифрагментно счупване на черепа /без данни за импресия/ и разлят кръвоизлив под мека мозъчна обвивка с паренхимно пропиване, които по своята медико-биологична характеристика обуславят разстройство на здравето, временно опасно за живота- престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл.54, ал.1 на подсъдимия И. да бъде наложено наказание

„ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, чието изтърпяване на основание чл.66, ал.1 НК бъде отложено за срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимия И. се възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Дулово по местоживеенето му.

На основание чл.59, ал.1, т.1 НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.И. е бил задържан по ЗМВР за срок от 24 часа на 04.09.2017 г. със Заповед рег.№1873зз-77/2017г. по описа на РУ МВР- гр.Разград.

ІІІ. Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществени вреди.

ІV. Направените по делото разноски от досъдебното производство в размер на 217,54лева се възлагат в тежест на подсъдимия и следва да бъдат платени по сметка на ОД МВР- Разград, както и сумата от 20,00 лева платими по сметка на РРС за разноски в съдебното производство.

V.Вещественото доказателство: 1 бр.дървена бухалка с дължина 73 см да се върне на нейния собственик- И.В.Т..

 VІ.Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

VІІ. Подсъдимият И.В.И.  декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

                                                          МЛ. ПРОКУРОР:

                                                                                       /Д.Недкова/

                     

ЗАЩИТНИК: 

                    /адв. Вл. Гочев/  

 

 

 

ПОДСЪДИМ:  

                     /Ив.И./   

 

 

  СЪДЪТ след като се убеди,  че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                     О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между И.В.И., ЕГН**********,***г., български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, постоянен и настоящ адрес:***,  представляван от защитника си адв. Вл. Г.от една страна и РРП представлявана от мл. прокурор Десимира Недкова  от друга споразумение  съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ И.В.И. се признава ЗА ВИНОВЕН за това, че:

НА 04.09.2017 г., в гр.Разград, причинил средна телесна повреда на И.В.Т., изразяваща се в разкъсно-контузна рана на главата в дясна теменна област, подлежащо полифрагментно счупване на черепа /без данни за импресия/ и разлят кръвоизлив под мека мозъчна обвивка с паренхимно пропиване, които по своята медико-биологична характеристика обуславят разстройство на здравето, временно опасно за живота- престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 НК и ПРИЕМА да му бъде наложено наказание при условията на чл. 54 от НК, ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, чието изтърпяване на основание чл.66, ал.1 НК бъде отложено за срок от ТРИ ГОДИНИ.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подсъдимият И.В.И. се възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Дулово по местоживеенето му.

НА основание чл.59, ал.1, т.1 НК, ПРИСПАДА времето, през което подсъдимият И.В.И. е бил задържан по ЗМВР за срок от 24 часа на 04.09.2017 г. със Заповед рег.№1873зз-77/2017г. по описа на РУ МВР- гр.Разград.

ОСЪЖДА подсъдимият И.В.И. да заплати по сметка на ОДМВР – Разград направени по делото разноски от досъдебното производство в размер на 217,54лева, както и сумата от 20,00 лева платими по сметка на РРС за разноски в съдебното производство.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 749/2017 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14,50 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                            2.