П Р О Т О К О Л

 

 

2017 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   двадесет и шести септември                                                   2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор:  ДЕСИМИРА НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 752 по описа за 2017 година

 На именното повикване в 15.30 часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява прокурор Недкова.

ПОДСЪДИМИЯТ Ц.П.И. редовно призован лично, и със защитник адв. Кр. К. ***.

СВИДЕТЕЛИТЕ нередовно призовани, не се явяват.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Сключили сме споразумение с подсъдимия и неговия защитник поради което предлагаме производството да продължи по реда на глава 29 от НПК.

АДВ. К.: Да се даде ход на делото. Сключили сме споразумение с РРП и моля производството да продължи по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните по даване ход на делото и депозираното по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение постигнато между тях за прекратяване на производството по делото намира, че за престъплението за което на подсъдимия е повдигнато обвинение и внесен обв. акт процесуалния закон допуска производството по делото да приключи със споразумение. Не са налице отрицателните предпоставки на чл. 381, ал. 2 от НПК. С деянието не са причинени съставомерни имуществени вреди, които да подлежат на обезщетяване или обезпечаване. Депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите посочени в разпоредбата на чл. 381, ал. 5 и ал. 6 от НПК, поради което са налице предпоставките производството по делото да протече по реда на глава 29 от НПК. Мотивиран така, съдът

          О П Р Е Д Е Л И:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ПРЕМИНАВА към производство по реда на глава 29 от НПК.

ДОКЛАДВА постъпило по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение, постигнато  между РРП представлявана от прокурор Недкова от една страна, от друга  Ц.П.И., ЕГН **********, обвиняем по ДП № 330-ЗМ-224/2017 г. по описа на РУМВР гр. Разград за извършено от него на  07.09.2017 г. в с.Гецово, общ.Разград престъпление по смисъла на  чл.343б, ал.2 НК, и защитника му адв. К.К. ***.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

Ц.П.И.,*** на ***г., български гражданин, със средно образование, разведен, безработен, осъждан, живущ ***, ЕГН **********.

СЪДЪТ запознава страните с правото на отвод срещу съдебния състав, секретар и прокурор.

ПРОКУРОРЪТ:  Нямам искания за отводи.

АДВ. К.: Нямаме искания за отводи и за събиране на нови доказателства.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства.

АДВ. К.: Поддържаме така представеното споразумение. Подписали сме го доброволно и сме запознати с вида и размера на наказанията описани в него. Считаме, че същото ще доведе до възпиране на подсъдимия за в бъдеще да не върши подобни деяния. Предвиденото ефективно наказание макар и към минимума ще бъде изтърпяно ефективно. Моля да одобрите споразумението.

СЪДЪТ по реда на чл. 382, ал. 4 от НПК към подсъдимия.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен по повдигнатото обвинение. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ, като прецени така заявеното от страните, на основание чл. 382, ал. 6 от НПК

                                        О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора, защитника и подсъдимия.

С П О Р А З У М Е Н И Е

за решаване на наказателното производство

по НОХД 752/2017г. по описа на РС- Разград

Днес, 26.09.2017г., в гр.Разград, на основание чл.384 вр. чл.381-383 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на НОХД 752/2017г. по описа на Районен съд- гр.Разград между Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв.К.К.- защитник на подсъдимия Ц.П.И., по силата на което:

І. Подсъдимият  Ц.П.И., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, със средно образование, разведен, безработен, осъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

на 07.09.2017 г., в с.Гецово, общ.Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Опел Вектра” с рег. № В 0644 СК, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 3,05 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с Определение от 07.05.2009г. по НОХД № И-1518/2009г. по описа на Софийски районен съд, влязло в сила на 07.05.2009г., за деяние по чл.343б, ал.1 НК- престъпление по чл.343б, ал.2 НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.343б, ал.2 НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл.54 НК, на подсъдимия Ц.П.И. да бъдат наложени наказания:

1.ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ЕДИН МЕСЕЦ, което на основание чл.57, ал.1, т.3 ЗИНЗС следва да бъде изтърпяно при първоначален общ режим в място за лишаване от свобода определен от Главния директор на ГДИН , като на основание чл.59, ал.1, т.1 НК при привеждане в изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.И. е бил задържан  със Заповед за задържане №330зз-39/2017г. по описа на ОД МВР- гр.Разград за срок от 24часа на 07.09.2017г. и

2. ГЛОБА в размер на 1000 /ХИЛЯДА / ЛЕВА и

ІІІ.  На основание чл.343г  във вр. с чл.343б, ал.2 НК на подсъдимия Ц.П.И.  се налага и наказание  ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл.59, ал.4 НК се зачита времето, през което е бил лишен от това право по административен ред, считано от 07.09.2017г. 

ІV.Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени  имуществени вреди.

V. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

VІ. Подсъдимият Ц.П.И. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

МЛ. ПРОКУРОР:                                        ЗАЩИТНИК:      

                                  /Д.Недкова/                                   /адв. Кр.К./

                                        

                                                                                                                                                                       ПОДСЪДИМ:  

                                                                     /Цв.И./    

 

СЪДЪТ  като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и на морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

                              О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП представлявана от прокурор К. от една страна, от друга подсъдимия Ц.П.И., ЕГН **********, и защитника му адв. Кр. К. *** споразумение за прекратяване на производството по НОХД № 752/17 г. по описа на РРС, в следния смисъл:

ПОДСЪДИМИЯТ  Ц.П.И., ЕГН**********, се признава за ВИНОВЕН за това, че на 07.09.2017 г., в с.Гецово, общ.Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Опел Вектра” с рег. № В 0644 СК, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 3,05 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с Определение от 07.05.2009г. по НОХД № И-1518/2009г. по описа на Софийски районен съд, влязло в сила на 07.05.2009г., за деяние по чл.343б, ал.1 НК- престъпление по чл.343б, ал.2 НК.

Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.343б, ал.2 НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл.54 НК, на подсъдимия Ц.П.И. да бъдат наложени наказания:

ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА И ЕДИН МЕСЕЦ, което на основание чл.57, ал.1, т.3 ЗИНЗС следва да бъде изтърпяно при първоначален общ режим в място за лишаване от свобода определен от Главния директор на ГДИН, като на основание чл.59, ал.1, т.1 НК при привеждане в изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.И. е бил задържан  със Заповед за задържане №330зз-39/2017г. по описа на ОД МВР- гр.Разград за срок от 24часа на 07.09.2017г. и

ГЛОБА в размер на 1000 /ХИЛЯДА / ЛЕВА и

На основание чл.343г  във вр. с чл.343б, ал.2 НК на подсъдимия Ц.П.И.  се налага и наказание  ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС за срок от ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл.59, ал.4 НК се зачита времето, през което е бил лишен от това право по административен ред, считано от 07.09.2017г. 

Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени  имуществени вреди.

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подсъдимият Ц.П.И. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има силата на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на основание чл. 24, ал. 3 от НПК

          О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №  752/17 г. по описа на  РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 15.45 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: