П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

2017 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На  пети октомври                                                                           2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                      

Секретар: Даринка Димитрова

Прокурор: Северина Монева

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 11 по описа за 2017 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият К.Г.Т., роден на ***г***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 03.07.2016 г. в гр. Разград е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в нанасяне на побой на С.Т.Р. *** и на Е.Т.Р. ***, отправяне на псувни и обиди към същите – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 54 НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, както и ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, което да се изпълни чрез обявяване на присъдата по Радиовъзел Разград.

ПРИЗНАВА подсъдимият К.Г.Т., със снета по-горе самоличност, за ВИНОВЕН в това, че на 03.07.2016 г. в гр. Разград, е причинил леки телесни повреди на повече от едно лице, а именно: на  С.Т.Р. ***, изразяваща се в рана с гладки ръбове и охлузване по периферията на раната; изразен оток и невъзможност за свиване в лакътната става, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалия и на Е.Т.Р. ***, изразяваща се в травма в лявата част на гърба, довела до болка и страдание, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, т.4, пр. 3 и т. 12, пр. 1 във вр. с чл. 130, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл.54 НК МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

ПРИЗНАВА подс. К.Г.Т. ЗА НЕВИНОВЕН и ГО ОПРАВДАВА в частта да е осъществил квалификацията по чл. 130, ал.2 НК, поради поглъщане на този състав от по-тежкия състав на чл.130, ал.1 от НК.

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.1 НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия К.Г.Т. едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ в размер на най-тежкото, а именно ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66, ал.1 НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното общо наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.23, ал.2 НК ПРИСЪЕДИНЯВА към така определеното общо наказание наказанието ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ наложено за престъплението по чл.325, ал.1 НК.

  ОСЪЖДА подсъдимият К.Г.Т., ЕГН **********, да заплати по сметка на ОДМВР гр. Разград, сумата 101,43 /сто и един лева и 43 стотинки/ лева, представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград сумата 70.00 лв. /седемдесет/ лева, представляваща разноски в съдебното производство.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: