П Р И С Ъ Д А

 

    498                                        2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                    наказателен състав

На тридесети октомври                                                                     2017 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.Б.

                                                                           Р.И.

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор:  СЕВЕРИНА МОНЕВА

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело № 748 по описа за 2017  година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.М.А., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 23/24.05.2016 г. в с. Трапище, общ. Лозница, в съучастие като съизвършител с Д.Ю.М. ***, и в условията на опасен рецидив, е отнел чужда движима вещ – един акумулатор марка „Банер“ – 12 волта на стойност 103.00 лв. от владението на Т.Ш.С. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т.1 във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, поради което и във връзка с чл.54 и чл.58а, ал.1 и ал.3 от НК ГО ОСЪЖДА НА ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при ПЪРВОНАЧАЛЕН СТРОГ РЕЖИМ.

ПРИЗНАВА подсъдимия С.М.А. за НЕВИНЕН в това да е извършил описаното по-горе деяние чрез използване на неустановено техническо средство И ГО ОПРАВДАВА по обвинението по чл.195, ал.1, т.4 от НК.

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.Ю.М., роден на *** ***, български гражданин, с начално образование, безработен, съжителстващ на семейни начала, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 23/24.05.2016 г. в с. Трапище, общ. Лозница, в съучастие като съизвършител със С.М.А., и в условията на опасен рецидив е отнел чужда движима вещ – един акумулатор марка „Банер“ – 12 волта на стойност 103.00 лв. от владението на Т.Ш.С. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т.1 във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, поради което и във връзка с чл.54 и чл.58а, ал.1 и 3 от НК ГО ОСЪЖДА НА ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при ПЪРВОНАЧАЛЕН СТРОГ РЕЖИМ.

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.Ю.М. за НЕВИНЕН в това да е извършил описаното по-горе деяние чрез използване на неустановено техническо средство И ГО ОПРАВДАВА по обвинението по чл.195, ал.1, т.4 от НК.

          ОСЪЖДА подсъдимите С.М.А., ЕГН **********, и Д.Ю.М., ЕГН **********, да заплатят по сметка на ОДМВР гр. Разград сумата  42.32 /четиридесет и два лв. и 32 ст./ лева, представляваща разноски на досъдебното производство.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                             2.