П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На  втори октомври                                                           2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор: Веселин Якимов

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №   773  по описа за 2017 година

На именното повикване в 9,30  часа, се явиха:

ЗА РРП прокурор Якимов.

ПОДСЪДИМИЯТ редовно призован явява се лично и със защитни;и  адв. Д. от ДП и адв. Ковалаков редовно преупълномощен от днес от адв. П..

ПОДСЪДИМИЯТ: Съгласен съм адв. К да ме защитава.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Д.: Да се даде ход на делото.

АДВ. К.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕ самоличността на подсъдимия.

С.Р.С., роден на *** ***, бълг. гражданин, с висше образование, разведен, неосъждан, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи, по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

АДВ. Д.: Нямам искания за отводи, по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

АДВ. К.: Поддържам становищетно на колегата Д..

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на глава 29 от НПК.

ДОКЛАДВА постъпилото споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам така внесеното споразумени. Считам, че същото не противоречи на закона и морала. Налице са всички основания на чл. 381 от НПК за одобряване на същото.

АДВ. Д.: Споделям съображенията изложени от прокурора и предлагам на съда да одобри споразумението, и същото отговаря на всички изисквания.

АДВ. К.: Поддържам подписаното от адв. П. споразумениуе. Считам, че същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбира; обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ на основание чл. 382, аЛ. 6 от НПК предлага на страните провени в споразумението досежно наложеното наказание, като счита, че в случая не са налице предпоставките на чл. 55, ал. 3 от НПК за не налагане на  по-лекото наказание, предвидено наред  наказанието лишаване от свобода, наказание глоба. В тази връзка съдът намира, че с оглед характера на престъплението, целите на наказанието следва  наред с договореното между страните наказание лишаване от свобода да бъде наложено и наказание глоба.

ПРОКУРОРЪТ: Съгласен съм.

АДВ. К.: Правим предложение за изменение на споразумението в частта за неналагане на наказанието глоба  по реда на чл. 55, ал. 3 от НК. От името на подзашитният ми заявявам, че сме съгласни да ни бъде наложено и наказанието глоба, като неговият размер предлагаме да бъде в размер на 6000 лева.

АДВ. Д.: Ние възприемаме на пътствието на съда за допълване на санкционната част на споразумуението и даваме съгласие да бъдат изпъленни и да ни бъде наложено наказание глоба в размер на 6000 лв.

ПРОКУРОРЪТ: Не се противопоставям на така направеното предложение от страна на защитниците и неговият размер.

ПОДСЪДИМИЯТ: Съжалявам, осъзнавам го и съм съгласен с така предложеното от моят защитник наказание глоба в размер на 6000 лева.

С ОГЛЕД изложеното съдът на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следния оикончателен вариант на споразумението:

Настоящото споразумение се сключва между адв. Р. К. и адв. Ст. Д. ***-защитници на подсъдимия С.Р.С., роден на *** ***«***, български гражданин, с виеше образование, разведен, работи - управител на заложна къща «Кредит Експрес»- гр. Разград, неосъждан, ЕГН **********,***, представлявана от зам. Районен прокурор В. Якимов

ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае обвинението по Досъдебно производство № 330 ЗМ-272/2016 г. по описа на ОДМВР-гр. Разград, вх. № 1097/2016 г. по описа на РП-Разград, образувано и водено срещу обв. Ст. С. за това, че:

1.3а периода от началото на месец май до края на месец октомври 2016г., в гр.Разград, в условията на продължавано престъпление - на няколко пъти, чрез обещаване, даване и получаване на облаги - парични средства, набирал И. К. И. от гр.Разград, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й -престъпление по чл. 159а, ал.2, т.6 във вр.с ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 от НК.

2.3а периода от началото на месец август до края на месец октомври 2016г., в гр.Разград, в условията на продължавано престъпление - на няколко пъти, чрез обещаване, даване и получаване на облаги - парични средства, набирал Ж. Р. С. от гр.Разград, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й - престъпление по чл. 159а, ал.2, т.6 във вр.с ал.1 във вр.с чл. 26, ал. 1 от НК.

Ш.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си обв. Ст. С. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпленията по чл. 159а, ал.2, т.6 във вр.с ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 от НК, осъществено по отношение на пострадалата И. К. И. от гр.Разград, и по чл. 159а, ал.2, т.6 във вр.с ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 от НК, осъществено по отношение на пострадалата Ж. Р. С. от гр.Разград.

Страните приемат като вид и размер на наказанието по отношение на обв. Ст. С.:

- за деянието по чл. 159а, ал. 2, т.6 във вр. с ал. 1 във вр.с чл.26, ал. 1 от НК, осъществено по отношение на пострадалата И. К. И. от гр.Разград на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК - 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 4 години и ГЛОБА в размер на 6000 лева.

- за деянието по чл. 159а, ал.2, т.6 във вр.с ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 от НК, осъществено по отношение на пострадалата Ж. Р. С. от гр.Разград на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК - 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 4 години и ГЛОБА в размер на 6000 лева.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК на обв. Ст.С. се определя едно общо наказание в размер на по-тежкото от двете наказания, а именно 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 4 години и ГЛОБА в размер на 6000 лева.

Възпитателната работа по отношение на обв. Ст. С. се възлага на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

         Разноски по делото - няма.

ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

 

 

                            ЗАМ. РАЙОНЕН ПРОКУРОР:

                                                                  /В. Якимов/

 

 

ЗАЩИТНИК:

                   /адв. Ст. Д./

 

 

ЗАЩИТНИК:

                   /адв. Р. К./

 

 

ПОДСЪДИМ:

                   /Ст. С./

 

 

 

СЪДЪТ като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                   О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА  сключеното между С.Р.С., роден на *** ***«***, български гражданин, с виеше образование, разведен, работи - управител на заложна къща «Кредит Експрес»- гр. Разград, неосъждан, ЕГН **********, представляван от защитниците си адв. Ст. Д. и адв. Р. К. от АК – Разград от една страна и РРП РП - Разград, представлявана от зам. Районен прокурор В. Якимов от друга, споразумение съгласно, което:

ПОДСЪДИМИЯТ С.Р.С. се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че:

1.3а периода от началото на месец май до края на месец октомври 2016г., в гр.Разград, в условията на продължавано престъпление - на няколко пъти, чрез обещаване, даване и получаване на облаги - парични средства, набирал И. К. И. от гр.Разград, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й -престъпление по чл. 159а, ал.2, т.6 във вр.с ал.1 във вр.с чл.26, ал.1 от НК и ПРИЕМА да му бъде наложено наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК - 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 4 години и ГЛОБА в размер на 6000 лева.

2.3а периода от началото на месец август до края на месец октомври 2016г., в гр.Разград, в условията на продължавано престъпление - на няколко пъти, чрез обещаване, даване и получаване на облаги - парични средства, набирал Ж. Р. С. от гр.Разград, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й - престъпление по чл. 159а, ал.2, т.6 във вр.с ал.1 във вр.с чл. 26, ал. 1 от НК и ПРИЕМА да му бъде наложено наказание   при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК - 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 4 години и ГЛОБА в размер на 6000 лева.

НА основание чл. 23, ал. 1 от НК на подсъдимия С.Р.  С.,  ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание в размер на по-тежкото от двете наказания, а именно 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 4 години и ГЛОБА в размер на 6000 лева.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подсъдимия С.Р.  С. се възлага на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 773/2017 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и неподлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 9ь50 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: