П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На  шестнадесети октомври                                                           2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: ВЕСЕЛИН ЯКИМОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 802 по описа за 2017 година

 На именното повикване в 09.30 часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява прокурор Якимов.

ПОДСЪДИМИЯТ Ц.С.Ц. редовно призован, явява се лично и със защитник адв. Б., редовно упълномощена и приета от съда от днес.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото по реда на глава 29 от НПК, тъй като след внасяне на обв. акт в съда междувременно с подсъдимия и неговия защитник сключихме споразумение на 09.10.2017 година.

АДВ. Б.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

          О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на глава 29 от НПК.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

Ц.С.Ц., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи, по доказателствата и по реда на съдебното следствие. Както казах, моля делото да бъде разгледано по реда на глава 29 от НПК.

АДВ. Б.:  Нямаме искания за отводи, по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

СЪДЪТ

          О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ по реда на глава 29 от НПК.

ДОКЛАДВА внесеното непосредствено след внасяне на обв. акт в съда споразумение  от 09.10.2017 година.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението.

АДВ. Б.: Поддържаме споразумението. Няма да сочим други доказателства.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение:

Настоящото споразумение се сключва между Веселин Якимов – прокурор в Районна прокуратура Разград и адв. С. Б., АК гр. Русе – упълномощен защитник на Ц.С.Ц.  – роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН ********** – подсъдим по горепосоченото НОХД.

С настоящото споразумение страните се съгласяват НОХД № 802/2017 г. по описа на РС Разград да бъде решено и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

Със споразумението страните постигат съгласие, че подсъдимия Ц.С.Ц. е виновен за това, че на 30.04.2017 г. в гр. Разград, е отнел чужди движими вещи – мобилен апарат-таблет, марка и модел „CC Partner Alkatel Pixi 4 7/ N/A“ на стойност 160 лв., и сим-карта М-тел с № 0882 030 261 на стойност 6 лв., всичко на обща стойност 166 лв. от владението на С. В. А. от гр. Разград,без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят е маловажен, и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени – престъпление по чл. 197, т. 2, във вр. с чл. 194, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК.

Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс. Ц.С.Ц. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 197, т. 2, във вр. с чл. 194, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК.

Страните се споразумяха за така извършеното престъпление, на подс Цв. Ц., на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 54, ал. 1 от НК да бъде наложено наказание глоба в размер на 150 лв.

Разноските по делото в размер на 42.32 лева, се възлагат на подсъдимия КРУМОВ, платими по сметка на ОД на МВР – гр. Разград.

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подс. Ц.С.Ц. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                                           ПРОКУРОР:

                                                                               / В. Якимов /

                                                                                

ПОДСЪДИМ:

                       /Цв. Ц./

 

ЗАЩИТНИК:

                      /адв. С. Б./

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                              О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между Ц.С.Ц., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН ********** - подсъдим представляван от защитника си адв. С. Б., АК гр. Русе и  Веселин Якимов – прокурор в Районна прокуратура Разград споразумение, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Ц.С.Ц. се признава за ВИНОВЕН в това, че на 30.04.2017 г. в гр. Разград, е отнел чужди движими вещи – мобилен апарат-таблет, марка и модел „CC Partner Alkatel Pixi 4 7/ N/A“ на стойност 160 лв., и сим-карта М-тел с № 0882 030 261 на стойност 6 лв., всичко на обща стойност 166 лв. от владението на С. В. А. от гр. Разград,без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят е маловажен, и до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени – престъпление по чл. 197, т. 2, във вр. с чл. 194, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК, като  на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 54, ал. 1 от НК му се налага наказание ГЛОБА в РАЗМЕР на 150 лв.

ОСЪЖДА подсъдимия Ц. да заплати по сметка на ОДМВР гр. Разград сумата от 42.32 лева, разноски на досъдебното производство.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД  № 802/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 09.41 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: