П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   тридесети октомври                                                                 2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: ВЕСЕЛИН ЯКИМОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 843 по описа за 2017 година

 На именното повикване в 14.30 часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява прокурор Якимов.

ПОДСЪДИМИЯТ В.И. редовно призован, явява се лично.

ПОДСЪДИМИЯТ: Заявявам, че упълномощавам като мой защитник адв. Евлоги Русев от АК гр. Търговище, който се явява заедно с мен. Упълномощавам го устно пред Вас.

СВИДЕТЕЛИТЕ призовани по реда на чл. 358, ал. 2 от НПК явяват се лично.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото, като отправям предложение към подсъдимия и неговия защитник за водене преговори за сключване на споразумение. Принципно имаме такава уговорка, но не сме уговорили конкретните параметри, тъй като подсъдимия нямаше упълномощен защитник, и едва днес се яви с такъв. Моля да освободите явилите се свидетели.

АДВ. РУСЕВ: Да се даде ход на делото. Съгласни сме да ни бъде дадена възможност да сключим споразумение. Действително водихме такива преговори. Не възразявам да бъдат освободени свидетелите.

СЪДЪТ с оглед изявлението на страните, освобождава свидетелите и дава почивка до 14.50 часа.

СЛЕД дадената почивка, заседанието продължава в 14.50 часа в присъствието на прокурора, подсъдимия и неговия защитник.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото по реда на глава 29 от НПК, тъй като междувременно договорихме параметрите на споразумението, което представям.

АДВ. РУСЕВ: Да се даде ход на делото по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ

          О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на глава 29 от НПК.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

В.Р.И., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин, с основно образование, неженен, работещ като управител на фирма, осъждан, ЕГН **********.

ПОДСЪДИМИЯТ: Получил съм препис от обв. акт.

ПРОКУРОРЪТ: Представям постигнатото между нас споразумение. Считам, че същото не противоречи на закона и морала, и моля да го одобрите.

АДВ. РУСЕВ: Между страните се изготви споразумение, подсъдимият е запознат с клаузите му и доброволно го е подписал. Същото не противоречи на закона и морала, и моля да го одобрите.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение:

Настоящото споразумение се сключва между Веселин Якимов – прокурор в Районна прокуратура Разград и адв. Евлоги Русев, АК гр. Търговище – упълномощен защитник на В.Р.И., роден на ***г***, с постоянен адрес:***, български гражданин, с основно  образование, неженен, работещ като управител на фирма, осъждан, ЕГН: **********– подсъдим по горепосоченото НОХД.

С настоящото споразумение страните се съгласяват НОХД № 843/2017 г. по описа на РС Разград да бъде решено и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

Със споразумението страните постигат съгласие, че подсъдимия В.Р.И. е виновен за това, че на 10.10.2017г. в с. Сейдол, общ. Лозница си е служил с   2 бр. табели с регистрационен № Т7828ТН  поставени на товарен автомобил  “ДАФ” с № на рама XLRTE47XS0E453998, издадени за друго МПС- товарен автомобил „УРАЛ 375“ С № на рама 165757- престъпление по чл.345, ал.1 от НК

На 10.10.2017г. в с. Сейдол, общ. Лозница, е управлявал моторно превозно средство- товарен автомобил- „ДАФ“, с номер на рама- XLRTE47XS0E453998, което не е било регистрирано по надлежния ред- престъпление по чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК

На 10.10.2017г. в с. Сейдол, общ. Лозница, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с НП № 16-0350-000344/21.11.2016 г. на Началник РУМВР- Стражица към ОДМВР Велико Търново,  влязло в сила на 12.01.2017 г.  за управление на МПС без съответно свидетелство за управление на МПС е извършил такова деяние - управлявал моторно превозно средство- товарен автомобил- „ДАФ“, без да притежава съответно свидетелство за управление на МПС - престъпление по чл. 343 в, ал.2 от НК.

Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си подс. В.Р.И. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпленията по    чл.345, ал.1 от НК, чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК и чл. 343 в, ал.2 от НК

Страните се споразумяха за вида и размера на наказанията по отношение на подс.И., както следва:

- за извършеното от него престъпление по чл. чл.345, ал.1 от НК при условията на чл. чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК – „Пробация”, включваща следните мерки

А/Задължителна регистрация по настоящия адрес на подсъдимия за срок от 1 година, с периодичност два пъти седмично.

Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година

 - за извършеното от него престъпление по чл. чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК при условията на чл. чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК„Пробация”, включваща следните мерки

А/Задължителна регистрация по настоящия адрес на подсъдимия за срок от 1 година, с периодичност два пъти седмично.

Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година

- за извършеното от него престъпление по чл. чл. 343 в, ал.2 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК – 9 месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс. И. да не се налага по-лекото наказание глоба от петстотин до хиляда и двеста лева, предвидено наред с наказанието „Лишаване от свобода“ за престъплението по чл.343в, ал.2 от НК.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК на подс. В.Р.И. се определя едно общо наказание в размер на най-тежкото от трите наказания, а именно 9 месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Възпитателната работа по отношение на подс. В.Р.И. се възлага на РИ при РУ на МВР  по местоживеенето му.

Веществени доказателства: 2 броя рег.табели с № Т 78 28 ТН да се изпратят на сектор ПП при ОДМВР- Търговище за разпореждане съобразно тяхната компетентност.

 Разноски по делото –  няма.

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с негово съдържание.

Подсъдимият В.Р.И. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

                  ЗАМ.РАЙОНЕН ПРОКУРОР:

                                                                      /В.ЯКИМОВ/

 

 

 

ЗАЩИТНИК:

                        /адв. Русев/

 

 

ПОДСЪДИМ:

                          /В. И./

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                              О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между В.Р.И., роден на ***г***, с постоянен адрес:***, български гражданин, с основно  образование, неженен, работещ като управител на фирма, осъждан, ЕГН: ********** - подсъдим представляван от защитника си адв. Евлоги Русев, АК гр. Търговище и Веселин Якимов – прокурор в Районна прокуратура Разград споразумение, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ В.Р.И. се признава за ВИНОВЕН в това, че:

1. На 10.10.2017г. в с. Сейдол, общ. Лозница си е служил с   2 бр. табели с регистрационен № Т7828ТН  поставени на товарен автомобил  “ДАФ” с № на рама XLRTE47XS0E453998, издадени за друго МПС- товарен автомобил „УРАЛ 375“ С № на рама 165757- престъпление по чл.345, ал.1 от НК, като му се налага наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б” от НК „Пробация”, включваща следните мерки

А/Задължителна регистрация по настоящия адрес на подсъдимия за срок от 1 година, с периодичност два пъти седмично.

Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година

2. На 10.10.2017г. в с. Сейдол, общ. Лозница, е управлявал моторно превозно средство- товарен автомобил- „ДАФ“, с номер на рама- XLRTE47XS0E453998, което не е било регистрирано по надлежния ред- престъпление по чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК като му се налага наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б” от НК„Пробация”, включваща следните мерки

А/Задължителна регистрация по настоящия адрес на подсъдимия за срок от 1 година, с периодичност два пъти седмично.

Б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

3. На 10.10.2017г. в с. Сейдол, общ. Лозница, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с НП № 16-0350-000344/21.11.2016 г. на Началник РУМВР- Стражица към ОДМВР Велико Търново,  влязло в сила на 12.01.2017 г.  за управление на МПС без съответно свидетелство за управление на МПС е извършил такова деяние - управлявал моторно превозно средство- товарен автомобил- „ДАФ“, без да притежава съответно свидетелство за управление на МПС - престъпление по чл. 343 в, ал.2 от НК, като му се налага наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК – 9 месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

НА ОСНОВАНИЕ чл. 23, ал. 1 от НК на подс. В.Р.И. ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание в размер на най-тежкото от трите наказания, а именно 9 месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал.1 от НК,  ОТЛАГА за ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК от 3 години.

  Възпитателната работа по отношение на подс. В.Р.И. се възлага на РИ при РУ на МВР  по местоживеенето му.

  Веществени доказателства: 2 броя рег.табели с № Т 78 28 ТН да се изпратят на сектор ПП при ОДМВР- Търговище за разпореждане съобразно тяхната компетентност.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД  № 843/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 15.09 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: