Р Е Ш Е Н И Е

 

 

 

Номер 340                   24.10.2017 г.      гр.Разград

 

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

 

Разградският районен съд на 19.10.2017 г. в публично заседание в състав:

Председател: Атанас Христов

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 1575 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

Р  Е  Ш  И

 

ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 19.06.1977 г. с акт № *** в гр. Р., между Х.А.Х., ЕГН **********,***, с настоящ адрес Република Турция и Р.А.Х., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, поради ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО, на осн. чл. 49  СК, във вр. с чл. 44, т.3 СК.

ПОСТАНОВЯВА, че след прекратяване на брака, съпругата Х.А.Х., ЕГН **********,***, с настоящ адрес Република Турция, ще ВЪЗСТАНОВИ фамилното си име от преди този бракК., на осн. чл. 53 СК.

ОСЪЖДА Х.А.Х., ЕГН **********,***, с настоящ адрес Република Турция, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград:

-                 сумата от 25 лв. /двадесет и пет лева/, представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото,

-                 сумата от 5 лв. /пет лева/, представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА Р.А.Х., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград:

- сумата от 25 лв. /двадесет и пет лева/, представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото за прекратяването на брака,

- сумата от 5 лв. /пет лева/,  представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

След влизане на Решението в сила, да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, а относно допусната промяна на име – и на съответното бюро за съдимост, на осн. чл. 112 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.   

                               

                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: