Р Е Ш Е Н И Е

                              30.10.2017г., гр.Разград

 

                     В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                                   състав

На тридесети октомври                                        две хиляди и седемнадесета година

в публично съдебно заседание, в състав:

                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: Светлана Чолакова секретар

Прокурор

като разгледа докладваното от съдията

гр.дело № 2081 по описа на РРС за 2017г.:

          Производството е по реда на чл.247 от ГПК

Настоящото производство е приключило с решение №322 от 03.10.2017г., с което са наложени мерки за защита на С.Г.С. и Мартина Пламенова Мандажиева, за извършено от П.Н.М. домашно насилие по чл.5 ал.1 т.1,3 и 5 от ЗЗДН. Депозирана е молба вх.№ 10299/10.10.2017г. от молителката С.Г., че е пропуснато да се предостави защита по отношение на местата за социални контакти, възползвайки се от това П. я преследвал на публични места.

В предоставения срок ответникът депозира отговор, намира че решението обхваща целия спорен предмет и не липсва формирана воля на съда относно част от спорното право. Както и че в молбата изложените обстоятелства не отговарят на действителността, тъй като не я е преследвал по улиците, поради което не са налице основания за допълване на издадената съдебна заповед.

 Съдът намира, че в случая е допусната очевидна фактическа грешка в решението, съответно съдебна заповед от 03.10.2017г..  В мотивите на решението е прието и посочено, че мярката по чл.5 ал.1 т.3 от ЗЗДН включва забрана за доближаване на жилището, местоработата и местата за социални контакти на С.Г.С. за срок от четиринадесет месеца. В диспозитива на решението, както и в съдебна заповед от 03.10.2017г. не е отразено, че на  ответника  се забранява да доближава за същия срок  местата за социални контакти.

Поради което в диспозитива на решението, респ. съдебна заповед в абзац трети, ред пети  след израза местоработата на първата ДГ „Незабравка“ гр.Разград, следва да се добави изразът: и местата за социални контакти

Воден от гореизложеното съдът

 

                                                           Р Е Ш И:

 

          ДОПУСКА ПОПРАВКА на очевидна фактическа грешка в Решение №322 от 03.10.2017г. по гр.д. №2081/2017г. по описа на РРС, като в диспозитива на същото решение и съдебна заповед в трети абзац ред пет след израза местоработата на първата -ДГ „Незабравка“ гр.Разград се добави изразът “и  местата за социални контакти”

Настоящото да се счита неразделна част от решение №322 и съдебна заповед от 03.10.2017г.

        Решението  подлежи на обжалване в едноседмичен срок от връчването му на страните.

                 

                                                                          Районен съдия: