Р Е Ш Е Н И Е

 

                        539                  2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На     двадесети ноември                                                              2017 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор: СЕВЕРИНА МОНЕВА

Като разгледа докладваното от съдията

АН дело № 657 по описа за 2017 година

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Т.Т., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, пенсионер, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 03.05.2017 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършител със С.М.К. ***, също извършител, е причинил на Е.И.Г. *** лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане в лява половина на лицето, което по своята медико-биологична характеристика обуславя болка и страдание без разстройство на здравето, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, във вр. с чл. 130, ал. 2, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

НА основание чл. 78а, ал. 1 от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в РАЗМЕР на 1200.00 /хиляда и двеста/ лева.

ПРИЗНАВА подсъдимия С.М.К., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че, на 03.05.2017 г. в гр. Разград, в съучастие като съизвършител със Г.Т. ***, също извършител, е причинил на Е.И.Г. *** лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане в лява половина на лицето, което по своята медико-биологична характеристика обуславя болка и страдание без разстройство на здравето, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, във вр. с чл. 130, ал. 2, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

НА основание чл. чл. 78а, ал. 1 от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в РАЗМЕР на 1200.00 /хиляда и двеста/ лева.

         ОСЪЖДА подсъдимите Г.Т.Т., ЕГН ********** и С.М.К., ЕГН ********** да заплатят по сметка на ОДМВР Разград за разноски на досъдебното производство сумата от 191.24 лв., а по сметка на Районен съд гр. Разград сумата от 122.90 лв., за разноски в съдебното производство.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд гр. Разград.

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: