П Р И С Ъ Д А

 

   530                                 2017 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На        петнадесети   ноември                             2017 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДОРОТЕЯ  ИВАНОВА

        

Секретар: Живка Ранкова

Прокурор:  

Като разгледа докладваното от съдията                                                                                 НЧХ  дело №         578       по      описа за   2017  година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият И.В.Я. роден на ***г***, български гражданин, със средно образование, женен, осъждан, ЕГН **********. ЗА НЕВИНЕН в това, че през м.октомври 2015г. в гр.Разград е разгласил позорни обстоятелства по отношение на М.С.С. ***, в качеството й на длъжностно лице- директор на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр.Завет, при изпълнение на служебните й задължения, а именно, „че е злоупотребявала в своя полза и в полза на свои близки с делегирания й бюджет“, „че без да посещава работното си място в продължение на десет месеца, получава трудовото си възнаграждение“, „че разходва безотчетно получаваните от отдадените под аренда земеделски земи на училището средства“, „че раздава от същите тези земеделски земи на свои близки“, и й приписал престъпление, че в качеството си на директор на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр.Завет издава фалшиви дипломи и възпрепятства правосъдието като укрива записи от камери, разположени на територията на училището, необходими за разкриване на извършителя на нанесена телесна повреда на сина на подсъдимия, поради което и на основания чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА по обвинението за клевета по чл.148, ал.2 във вр. с ал.1, т.2 и т.3  във вр. с чл.147, ал.1 от НК.    

ОТХВЪРЛЯ КАТО НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН предявения от М.С.С. *** срещу подсъдимия И.В.Я. *** граждански иск за сумата от 5000 лв., като обезщетение за причинени неимущестевни вреди в резултат на престъплението.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд гр.Разград.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: