П Р И С Ъ Д А

 

                                  2017 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На        седми  ноември                             2017 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  НИКОЛАЙ  БОРИСОВ

                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

Секретар: Живка Ранкова

Прокурор:  

Като разгледа докладваното от съдията                                                                                 НЧХ  дело №         654       по      описа за   2017  година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

      ПРИЗНАВА      подсъдимите Е.С.Х., роден на *** ***, бълг. гражданин, с основно образование, женен, неосъждан, безработен, адрес ***, ЕГН ********** и   С.Х.С., роден на  *** ***, бълг. гражданин, женен, неосъждан, пенсионер, адрес ***, ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВНИ   в това на 23.07.2017г. в с. Дянково обл. Разград в съучастие помежду си като съизвършители  да са причинили на Р.Х.А. ЕГН ********** лека телесна  повреда, изразяваща се в кръвонасядане на горния клепач на дясно  око; прорезна рана в дясна челна област /хирургично обработена с наложени два конеца/; прободна рана в дясната половина на гръдния кош, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота на пострадалия – престъпление по чл.130 ал.1 от НК и ги ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ОТХВЪРЛЯ        предявеният от Р.Х.А. ЕГН ********** граждански иск против  подсъдимите Е.С.Х., ЕГН ********** и С.Х.С., ЕГН ********** за солидарно заплащане на сумата 6 000.00 /шест хиляди/ лева, представляваща обезщетение за причинените  от престъплението по чл. 130 ал.1 от НК  неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума до окончателното й изплащане, като неоснователен и недоказан.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ   искането на Р.Х.А. ЕГН **********  за заплащане на деловодни разноски в размер на 787.00  /седемстотин осемдесет и седем/ лева, като неоснователно.

Осъжда Р.Х.А. ЕГН ********** да заплати по сметка на РС Разград сумата от 50.00 /петдесет/ лева, представляваща съдебни разноски  за възнаграждение на преводач.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване   в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: