Р Е Ш Е Н И Е

 

 

 

Номер 371                   17.11.2017 г.      гр.Разград

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

 

Разградският районен съд на 15.11.2017 г. в публично заседание в състав:

Председател: Атанас Христов

Секретар:  Сребрена Русева

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 1716 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

                                  

Водим от горното и на основание чл.49, ал.4 СК, съдът

 

                                                     Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА БРАКА, сключен с Акт № 109 от 16.08.1997г. съставен в гр. Разград, между К.С.Д., ЕГН **********,***, с настоящ адрес *** и М.С.Д., ЕГН **********,***, с настоящ адрес ***С РАЗВОДКАТО ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЕН

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение по чл.49 ал.4 СК, относно последиците на развода, както следва:

1.             Родителските права върху роденото от брака на страните непълнолетно дете Д.К.С., ЕГН **********, родена на *** год., след прекратяване на брака, ще се упражняват от М.С.Д., ЕГН **********, като се определя режим на лични контакти на детето с бащата К.С.Д., ЕГН **********, както следва:

-                 през четна година за Великденските, Коледните и Новогодишните празници от 9.00 ч. на първия ден до 18 ч. на последния;

-                 за рождения ден на бащата от 9.00 ч. до 18 ч.;

-                 по време на ваканциите децата ще прекарват половина от съответната ваканция с майката М.С.Д., а другата половина от съответната ваканция с бащата К.С.Д.;

-                 по всяка друго време след постигнато взаимно съгласие между родителите.

Местоживеенето на детето Д.К.С., ЕГН **********, родена на *** год. се определя при майката, като при промяна на адреса, тя се задължава своевременно да уведоми бащата за новия адрес на детето.

2.             Бащата К.С.Д., ЕГН **********, ще заплаща месечна издръжка на детето Д.К.С., ЕГН **********, родена на *** год., действащо лично и със съгласието на своята майка и законен представител М.С.Д., ЕГН **********, в размер на 200 /двеста/ лева, считано от влизане в сила на настоящата спогодба, платими до 20-то число на текущия месец, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на причини за изменение или прекратяване на издръжката.

3.             Семейното жилище на страните, собственост на двамата съпрузи, представляващо ЖИЛИЩЕ, находя що се в гр. Разград, ул.********, Община Разград, Област Разград, се предоставя за ползване на съпругата М.С.Д..

4.             Съпрузите не си дължат издръжка един на друг.

5.             След прекратяване на брака жената М.С.Д. ще запази брачното си фамилно име Д..

6.      Страните доброволно и извънсъдебно са уредили отношенията си във връзка с придобитите по време на брака движими вещи, с изключение на МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА.

7.             Разноските по настоящото делото се поемат от страните както са ги направили.

 

ОСЪЖДА К.С.Д., ЕГН **********,***, с настоящ адрес ***, със съдебен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на районен съд – Разград, следните суми:

-                 25 лв. /двадесет и пет лева/ представляваща държавна такса при решаване на делото,

-                 144.00лв. /сто четиридесет и четири лева/, представляваща държавна такса относно присъдената издръжка,

-                 5 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса, в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА М.С.Д., ЕГН **********,***, с настоящ адрес ***, със съдебен адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на районен съд – Разград, следните суми:

-                 25 лв. /двадесет и пет лева/ представляваща държавна такса при решаване на делото,

-                 5 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса, в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

След влизането в сила на решението, да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, на осн. чл. 112 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Решението подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Окръжен съд – Разград в  двуседмичен срок от връчването му на страните.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

 

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: