П Р И С Ъ Д А

 

                                                   2017 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

2017 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На четиринадесети декември                                                         2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ Б.

                           

 

Секретар: Даринка Димитрова

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НЧХ дело № 381 по описа за 2017 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият И.М.К., роден на *** г. в гр. Л., български гражданин, начално образование, неженен, неосъждан, безработен, ЕГН **********, за НЕВИНОВЕН в това  на 29.04.2017 година в с. Т, обл. Разград, да е нанесъл на А.Д.А., ЕГН ********** лека телесна повреда изразяваща се в общо 7драскотини, покрити с червенокафенееща коричка, някои с пресечен вид, в централната част на коремната стена, повече от тях в ляво, с дължини от 1 до 4 – 5 см.; в дясната лакетна област и надолу по гръбната повърхност на предмишницата – 2 охлузвания на кожата, покрити с червеникавокафенееща коричка, горното 1.5/0.08 см. и долното 2/1.5 см.; долната половина на гръбната повърхност на лява предмишница – широко линеарно охлузване  с размер 3/1.8 см.; разлято синкавочервено кръвонасядане по лицевата и външно странична повърхност на долна трета на лява подбедрица, с изразен оток и палпаторна болезненост на това място и две обловати червенокафенеещи охлузвания на диаметър около 1 см. разположени по вертикалната периферия на увреждането, довели до причиняване на болка и страдание - престъпление по чл.130, ал. 2 от НК,  поради което и на основание чл.304, пр.1  НПК  ГО ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение.

ОТХВЪРЛЯ предявеният от А.Д.А. – ЕГН ********** гр. иск против подсъдимия И.М.К. – ЕГН ********** за сумата от 2500.00 лв., представлява обезщетение за причинените от процесното престъпление неимуществени вреди изразяващи се в болка и страдания, ведно със зак. лихва върху тази сума считано от 29.04.17 г. до окончателното изплащане КАТО НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

ОСТАВЯ без уважение искането А.Д.А. – ЕГН **********, направено чрез процесуален представител за присъждане на деловодни разноски.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: