П Р О Т О К О Л

 

 

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                               наказателен     състав

На       седми декември                                                                    2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

                           

        

Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор: ДЕСИМИРА НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №      947     по описа за 2017 година

На именното повикване в 11:30 часа, се явиха:

 

         ЗА Района прокуратура гр. Разград прокурор Недкова

         ПОДСЪДИМИЯТ, редовно призован, явява се лично и със защитник адв. З. ***

         ПРОКУРОРЪТ: ДА се ход на делото.

АДВ. З.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

         СНЕМА самоличността на подсъдимия

         Т. Г. Ф. – роден на *** ***, бълг. гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, безработен, с. Лудогорци, ул. Вихрен № 14, ЕГН **********

         Получил съм препис от обвинителния акт. Запознат съм с обвинението.   

СЪДЪТ запознава страните с правото на отвод на съдията, съдебния секретар и прокурора, с правото да правят доказателствени искания и искания по реда на съдебното следствие.

         ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи и по доказателствата. Представям споразумение, което сме сключили със защитника на подсъдимия. Предлагам производството да продължи по реда на гл. 29 НПК.

         АДВ. З.: Нямаме искания за отводи и по доказателствата. Потвърждавам казаното от представителя на държавното обвинение, че сме постигнали споразумение, което е предпоставка за гледане на делото по реда на гл. 29 НПК.

         СЪДЪТ, като съобрази така заявеното от страните, че депозирано по реда на чл. 384 ал. 1 НПК споразумение постигнато между тях за решаване на делото, намира че за престъплението за което на подсъдимия е повдигнато обвинение процесуалният закон допуска производството по делото да приключи със споразумение между страните, не са налице отрицателните предпоставки на чл. 381, ал. 2 от НПК, с деянието не са причинени съставомерни вреди, които да подлежат на обезпечаване, депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите посочени в разпоредбата на чл. 381, ал. 5 и 6 НПК, поради което са налице процесуалните предпоставки производството по делото да протече по реда на гл. 29 НПК. Мотивиран така, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

         ПРЕМИНАВА към производство по реда на гл. 29 НПК.

         ДОКЛАДВА постъпило по реда на чл. 384, ал. 1 НПК споразумение постигнато между Районна прокуратура гр. Разград, представлявана от прокурор Недкова от една страна, от друга Т.Г.Ф., ЕГН **********, обв. по ДП № 330ЗМ-294/2017 г. по описа на ОДМВР Разград за извършено от него на 20.11.2017 г. в гр. Разград престъпление по смисъла на чл. 343б, ал. 1 от НК и защитника му адв. З. *** за прекратяване на производството по нохд. № 947/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства. Считам, че споразумението не противоречи на закона и морала и предлагам да го одобрите.

АДВ. З.: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства. Моля да одобрите споразумението, като не противоречащо на закона и морала.

         СЪДЪТ по реда на чл. 382, ал. 4 към подсъдимия:

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ, като съобрази така заявеното  от страните и на основание чл. 382, ал. 6 НПК

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора, защитника и подсъдимия

 

 

 

С П О Р А З У М Е Н И Е

за решаване на наказателното производство

по НОХД 947/2017г. по описа на РС- Разград

 

Днес, 07.12.2017г., в гр.Разград, на основание чл.384 вр. чл.381-383 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на НОХД 947/2017г. по описа на РС- Разград между Десимира Недкова- мл. прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв. П. З.- защитник на подсъдимия Т. Г. Ф., по силата на което:

І. Т. Г. Ф., ЕГН **********,*** на *** г., български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

на 20.11.2017 г., в гр.Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Ауди А4” с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,31 на хиляда, установено по надлежния ред- престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.343б, ал.1 НК при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК на подсъдимият Т.Г.Ф. да бъдат наложени НАКАЗАНИЯ:

- „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от  ШЕСТ  МЕСЕЦА, като на основание чл.66, ал.1 НК изпълнението на така определеното наказание се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и

- „ГЛОБА“ в размер на 150 лева.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимият Ф. се възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Исперих по местоживеенето му.

На основание чл.59, ал.1 НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.Ф. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 20.11.2017 г. със Заповед рег.№330зз-47/20.11.2017г. по описа на ОД МВР- гр.Разград.

ІІІ. На основание чл. 343г вр. чл. 343б, ал. 1 НК на подс. Т.Ф. се налага и НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА   ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл. 59, ал. 4 НК се зачита времето, през което подсъдимия е лишен от това право по административен ред, считано от 20.11.2017 г. 

ІV. Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди.

V. Направените по делото разноски в общ размер на 77,90 лева се възлагат на подсъдимия Ф. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

VІ. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

VІІ. Подсъдимият Т.Г.Ф. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

                                                        МЛ. ПРОКУРОР:

                                                                                              /Д.Недкова/

                     

ЗАЩИТНИК: 

                    /адв. П.З./  

 

 

 

ПОДСЪДИМ:  

                                       /Т.Ф./    

 

 

 

СЪДЪТ като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и на морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между Районна прокуратура гр. Разград, представлявана от прокурор Недкова от една страна, от друга подс. Т.Г.Ф., ЕГН ********** и защитника му адв. П. З. *** споразумение за прекратяване на производството по нохд. № 947/2017 г. по описа на РРС, в следния смисъл:

Т.Г.Ф., ЕГН **********,*** на ***г., български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

на 20.11.2017 г., в гр.Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Ауди А4” с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,31 на хиляда, установено по надлежния ред- престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

 Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.343б, ал.1 НК при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК на подсъдимият Т.Г.Ф. да бъдат наложени НАКАЗАНИЯ:

- „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от  ШЕСТ  МЕСЕЦА, като на основание чл. 66, ал. 1 НК изпълнението на така определеното наказание се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и

- „ГЛОБА“ в размер на 150 лева.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимият Ф. се възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Исперих по местоживеенето му.

На основание чл.59, ал.1 НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.Ф. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 20.11.2017 г. със Заповед рег.№330зз-47/20.11.2017г. по описа на ОД МВР- гр.Разград.

На основание чл.343г вр. чл.343б, ал.1 НК на подс. Т.Ф. се налага и НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА   ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл.59, ал.4 НК се зачита времето, през което подсъдимия е лишен от това право по административен ред, считано от 20.11.2017г. 

Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди.

Направените по делото разноски в общ размер на 77,90лева се възлагат на подсъдимия Ф. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

Подсъдимият Т.Г.Ф. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има действие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на основание чл. 24, ал. 3 НПК

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по нохд. № 947/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производство е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 11.50 ч

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: