П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                                 наказателен   състав

На        тринадесети декември                                                       2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА                      

Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор: ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НOX дело №      967      по описа за 2017 година

На именното повикване в 14:00 часа, се явиха:

         ЗА Районна прокуратура гр. Разград прокурор Георгиев

         ПОДСЪДИМИЯТ, редовно призован, се явява лично и със защитник адв. Н. Костов, редовно упълномощен

         СВИДЕТЕЛИТЕ, редовно призовани по реда на чл. 358 ал. 2 НПК, се явяват

         ПРОКУРОРЪТ: Моля да дадете ход на делото, като заявявам че непосредствено преди датата на съдебното заседание сме сключили споразумение с подсъдимия и защитника му. Представям разписка за призоваване на подсъдимия и свидетелите. Моля свидетелите да бъдат освободени и производството да продължи по реда на гл. 29 НПК.

         АДВ. КОСТОВ: Сключили сме с РРП споразумение.Моля производството по делото да продължи по реда на гл. 29 НПК.

С оглед изявлението на страните, освобождава свидетелите от съд. зала.

         ДАВА ход на делото по реда на гл. 29 НПК.

         СНЕМА самоличността на подсъдимия

С.Т.М., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, разведен, работи във „Водоснабдяване- Дунав“-гр.Разград като помпиер, неосъждан, ЕГН **********

         Получил съм препис от обвинителния акт.

         ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи, по доказателствата. Представям сключеното днес с подсъдимия и защитника му споразумение. Считам, че същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

         АДВ. КОСТОВ: Нямаме искания за отводи и по доказателствата. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр. Разград, което не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

         СЪДЪТ не предлага промени в споразумението и вписва следния окончателен вариант:

Днес, 13.12.2017 г. в гр. Разград, на основание чл. 384, ал. 1 във вр. с чл. 381 НПКсе сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 967/2017 г. по описа на Районен съд- Разград, между:Л.ГЕОРГИЕВ - Районенпрокурорна Районна прокуратура- Разград и адв.Н.КОСТОВ към АК-Разград, защитник наподс.С.Т.М., роден на ***г***, български гражданин, със средно образование, разведен, работи във „Водоснабдяване-Дунав“-гр.Разград като помпиер, неосъждан, ЕГН **********, по силата на което:

І.Страните се съгласяват НОХД № 967/2017 г. по описа на РС- Разград да бъде решено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

ІІ.Подсъдимият С.Т. МАРИНОВсе признава за ВИНОВЕН за това, чена 28.11.2017г., в с.Топчии, обл.Разград, е  управлявал МПС - л.а.“Рено Клио“ с рег.№ РР 40 13 АМ, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,51 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от  НК.

ІІІ. 1.Страните се съгласяват за така извършеното престъпление отподс.С.Т.М., на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК да му бъде наложенонаказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца,чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

2.Възпитателната работа по отношение на подс.С.Т.М. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

3.На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс.С.Т.М. да не се налага по-лекото наказание глоба от двеста до хиляда лева, кумулативно предвидено с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

4.На основание чл. 343г във вр. с чл. 343б, ал. 1 от НК на подс. С.Т.М. се налага наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от 6 месеца, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което същият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 28.11.2017 г.

5.На основание чл.59, ал.1 от НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.Ст.М. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 28.11.2017г.

6.Разноскиподелото– няма.

ІV. 1.Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

2.Подс. С.Т. МАРИНОВдекларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

РАЙОНЕН ПРОКУРОР:                                        ПОДСЪДИМ:

                                      /Л.ГЕОРГИЕВ/                                            /Ст. М./

 

ЗАЩИТНИК:

                 /адв.Н.КОСТОВ/ 

         СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                   О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА постигнатото между подсъдимия С.Т.М., ЕГН **********, представляван от защитника си адв. Н. Костов от Адвокатска колегия гр. Разград и Районна прокуратура гр. Разград,  представлявана от прокурор Л. Георгиев споразумение, съгласно което: 

ПОДСЪДИМИЯТ С.Т.М. се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН в това, че на 28.11.2017г., в с.Топчии, обл.Разград, е  управлявал МПС - л.а.“Рено Клио“ с рег.№ РР 40 13 АМ, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,51 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от  НК и МУ НАЛАГА наказание на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК лишаване от свобода за срок от ТРИ месеца,чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от ТРИ години.

Възпитателната работа по отношение на подс. С.Т.М. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс. С.Т.М. да не се налага по-лекото наказание глоба от двеста до хиляда лева, кумулативно предвидено с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На основание чл. 343г във вр. с чл. 343б, ал. 1 от НК НАЛАГА на подс. С.Т.М. наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от ШЕСТ месеца, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК ЗАЧИТА времето, през което същият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 28.11.2017 г.

На основание чл.59, ал.1 от НК при изпълнение на наказанието „Лишаване от свобода” следва да се приспадне времето, през което подс. Ст. М. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 28.11.2017 г.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 967/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14.25 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: