П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                      наказателен             състав

На       двадесети декември                                                            2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                           

Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор: СЕВЕРИНА МОНЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НOX дело №      984    по описа за 2017 година

На именното повикване в 14:35 часа, се явиха:

         ЗА Районна прокуратура гр. Разград прокурор Монева

         ПОДСЪДИМИЯТ, редовно призован по реда на чл. 358, ал. 4 НПК съобразно разпореждането на съда, явява се лично и с адв. Р. М. ОТ ДП

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото, като заявявам че сме сключили междувременно споразумение и поради това не сме призовали свидетелите Нямам искания за отводи и по доказателствата.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото. Имаме подписано споразумение Нямам искания за отводи и по доказателствата.

СЪДЪТ с оглед изявлението на страните

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ход на делото по реда на гл. 29 НПК

СНЕМА самоличността на подсъдимия

З.М.Х. роден на *** г. в гр. Търговище, бълг. гражданин, живущ ***, с начално образование, съжителстващ на семейни начала, работи по програма, осъждан, ЕГН ****

ПРОКУРОРЪТ: Представям сключеното междувременно споразумение с подсъдимия и неговия защитник. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

АДВ. М.: Считам, че споразумението не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

         СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК, вписва следния окончателен вариант:

Днес, 20.12.2017 г. в гр. Разград, на основание чл.384, ал. 1въввр.с чл. 381 НПКсе сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 984/2017 г. по описа на Районен съд-Разград, между: Северина Монева– прокурор в Районна прокуратура Разград и адв. Р. М., АК-Сливен –защитник на подс. З. М. Х., роден на *** г. в гр. Търговище, ЕГН **********, с българско гражданство, начално образование, неженен, работи – временно зает по програма на „Бюрото по труда“, осъждан, адрес ***, моб. тел. ***, по силата на което:

І. Страните се съгласяват НОХД № 984/2017 г. по описа на РС- Разград да бъде решено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

ІІ. Подс. З.М.Х. се признава за ВИНОВЕН в това, че:

на 04.12.2017 г., в гр. Лозница, обл. Разград, управлявал моторно превозно средство – мотопед марка „Пежо“ с рама № ***, което не е регистрирано по надлежния ред, предвиден в чл. 140 от Закона за движението по пътищата и НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, издадена от министъра на вътрешните работи – престъпление по чл. 345, ал. 2 във вр. с ал. 1 НК.

ІІІ. 1.Страните се съгласяват за така извършеното престъпление от подс. З.Х., на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. «б» от НК дамубъде наложено наказание пробация,включваща следните пробационни мерки:

1. 1. Задължителна регистрация по настоящия адрес на подсъдимия за срок от 3 години с периодичност два пъти седмично;

1. 2. Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 години;

1. 3. Безвъзмезден труд в полза на обществото с продължителност 320 часа годишно за срок от три поредни години.

ІV.Разноски по делото няма.

V. 1. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

2. Подс. З.Х. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ПРОКУРОР:

                                                            /С. Монева/

 

 

ЗАЩИТНИК:                            ПОДСЪДИМ:

         /адв.Р. М./                              /Зл. Х./

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                   О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА постигнатото между подсъдимия З.М.Х., ЕГН **********, представляван от защитника си адв. от Адвокатска колегия гр. Разград и Районна прокуратура гр. Разград,  представлявана от прокурор споразумение, съгласно което: 

         ПОДСЪДИМИЯТ З.М.Х., роден на *** г. в гр. Търговище, ЕГН **********, с българско гражданство, начално образование, неженен, работи – временно зает по програма на „Бюрото по труда“, осъждан, адрес ***, моб. тел. *** се ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН в това, че на 04.12.2017 г., в гр. Лозница, обл. Разград, управлявал моторно превозно средство – мотопед марка „Пежо“ с рама № ***, което не е регистрирано по надлежния ред, предвиден в чл. 140 от Закона за движението по пътищата и НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, издадена от министъра на вътрешните работи – престъпление по чл. 345, ал. 2 във връзка с ал. 1 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК, като МУ НАЛАГА наказание ПРОБАЦИЯ, включваща следните пробационни мерки:

1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНА регистрация по настоящия адрес на подсъдимия за срок от 3 години с периодичност два пъти седмично;

2. ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 години;

3. БЕЗВЪЗМЕЗДЕН труд в полза на обществото с продължителност 320 часа годишно за срок от три поредни години.

          ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 984/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14.45 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: