П Р О Т О К О Л

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                      наказателен             състав

На       двадесети декември                                                            2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                           

Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор: ДЕСИМИРА НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НOX дело №      *5    по описа за 2017 година

На именното повикване в 14:45 часа, се явиха:

         ЗА Районна прокуратура гр. Разград прокурор Недкова

         ПОДСЪДИМИЯТ, редовно призован по реда на чл. 358 ал. 3 НПК съгласно разпореждането на съда, явява се лично и със защитник адв. Н. С. от ДП

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Не сме призовавали свидетели, тъй като сключихме споразумение с подсъдимия и защитника му, което представям и предлагам производството да продължи по реда на гл. 29 НПК Нямаме искания за отводи

АДВ. С.: Да се даде ход на делото. Нямаме искания за отводи и събиране на др. доказателства. Сключили сме споразумение с РРП моля да се разгледа делото по този ред.

СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ход на делото по реда на гл. 29 НПК.

         Д.Н.Х. – роден на *** ***, бълг. гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, ЕГН **********

         ПРОКУРОРЪТ: Представям постигнатото между нас споразумение. Същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите

         АДВ. С.: Моля да одобрите представеното споразумение, като непротиворечащо на закона и морала.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

         СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което на осн. чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следния окончателен вариант:

         Днес, 20.12.2017г., в гр.Разград, на основание чл.384 вр. чл.381-383 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на НОХД *5/2017г. по описа на РС- Разград между Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв. Н. С.- защитник на подсъдимия Д.Н.Х., по силата на което:

І. Д.Н.Х., ЕГН**********,****г., български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че: на 30.11.2017г. по път І-2, в близост до разклона за с.Езерче, общ.Цар Калоян, обл. Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Опел Астра” с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,89 на хиляда, установено по надлежния ред- престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.343б, ал.1 НК при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК на подсъдимият Д.Н.Х. да бъдат наложени НАКАЗАНИЯ:

- „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от  СЕДЕМ МЕСЕЦА, като на основание чл.66, ал.1 НК изпълнението на така определеното наказание се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и

- „ГЛОБА“ в размер на 150 лева.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимият Х. се възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Разград по местоживеенето му.

На основание чл.59, ал.1 НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.Х. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 30.11.2017 г. със Заповед рег.№330зз-52/30.11.2017г. по описа на ОД МВР- гр.Разград.

ІІІ. На основание чл.343г вр. чл.343б, ал.1 НК на подс. Д.Н.Х. се налага и НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл.59, ал.4 НК се зачита времето, през което подсъдимия е лишен от това право по административен ред, считано от 30.11.2017 г. 

ІV. Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди.

V. Направените по делото разноски в общ размер на 77,90лева се възлагат на подсъдимия Х. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

VІ. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

VІІ. Подсъдимият Д.Н.Х. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                                        МЛ. ПРОКУРОР:

                                                                                              /Д.Недкова/

                      

ЗАЩИТНИК:                                  ПОДСЪДИМ:

                    /адв. Н.С./                                            /Дж. Х./

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                   О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА постигнатото между подсъдимия Д.Н.Х., ЕГН **********, представляван от защитника си адв. Н. С. от Адвокатска колегия гр. Разград и Районна прокуратура гр. Разград,  представлявана от прокурор Д. Недкова споразумение, съгласно което:  

         ПОДСЪДИМИЯТ Д.Н.Х., ЕГН**********,**** г., български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА за ВИНОВЕН в това, че на 30.11.2017 г. по път І-2, в близост до разклона за с. Езерче, общ. Цар Калоян, обл. Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Опел Астра” с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,89 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б, ал. 1 НК, като МУ НАЛАГА наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от  СЕДЕМ МЕСЕЦА, като на основание чл. 66, ал. 1 НК ОТЛАГА изпълнението на така определеното наказание за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и „ГЛОБА“ в размер на 150 (сто и петдесет) лева.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подсъдимият Х.  възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Разград по местоживеенето му.

НА основание чл. 59, ал. 1 НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода ПРИСПАДА времето, през което подс.Х. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 30.11.2017 г. със Заповед рег.№330зз-52/30.11.2017 г. по описа на ОД МВР- гр.Разград.

НА основание чл. 343г връзка чл. 343б, ал. 1 НК НАЛАГА на подс. Д.Н.Х. наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл. 59, ал. 4 НК ЗАЧИТА времето, през което подсъдимия е лишен от това право по административен ред, считано от 30.11.2017 г. 

ОСЪЖДА подс. Д.Н.Х., ЕГН********** да заплати направените по делото разноски в общ размер на 77,90 лева (седемдесет и седем лв. и 90 ст.) по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

         ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № *5/2017 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 15.00 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: