Р Е Ш Е Н И Е

Номер 429                                21.12.2017 г.                                      гр.Разград

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                    състав

На    двадесет и първи    декември     две хиляди и седемнадесета година 

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

секретар     Сребрена Русева

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№1828 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   Г.П.П., ЕГН ********** *** и К.Н.П., ЕГН ********** *** на ** г. в гр.Р. с акт №**  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          1.Упражняването на родителските права по отношение на родените от брака деца П. Г. П., ЕГН ********** и М. Г. П., ЕГН ********** се предоставя на бащата Г.П.П., ЕГН ********** и децата ще живеят при него на адрес **.

          2.На майката К.Н.П., ЕГН ********** се предоставя режим на лични отношения с децата П.Г.П., ЕГН ********** и М.Г.П., ЕГН ********** всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца, от 08,00 часа в събота до 20,00 часа в неделя, както и един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на бащата и 15 дни през зимния сезон – включващ един от коледните или новогодишните празници, при допълнително уговорено между двамата време.

          3. Майката К.Н.П., ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете П.Г.П., ЕГН ********** чрез нейния баща и законен представител Г.П.П., ЕГН ********** ежемесечна парична издръжка в размер на 115 лв. /сто и петнадесет лева/ , считано от 21.12.2017 г. ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпване на обстоятелства, които водят до изменение или прекратяване на издръжката.

4. Майката К.Н.П., ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете М.Г.П., ЕГН ********** чрез нейния баща и законен представител Г.П.П., ЕГН ********** ежемесечна парична издръжка в размер на 115 лв. /сто и петнадесет лева/, считано от 21.12.2017 г. ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, които водят до изменение или прекратяване на издръжката.

          5. Семейното жилище, находящо се в гр.Р., собственост на родителите на Г.П.П., се предоставя за ползване на Г.П.П., ЕГН **********.

          6. След прекратяване на брака съпругата К.Н.П., ЕГН ********** ще носи предбрачното си фамилно име Н..

          7. Придобитият по време на брака лек автомобил марка „Ауди“, модел А6, с рег.№**,  идентификационен №WAUZZZ4AZSN072602, двигател №ААТ048300, цвят бял се поставя в дял и става изключителна собственост на К.Н.П., ЕГН ********** ***, като за уравнение на дяловете същата е изплатила на Г.П.П., ЕГН ********** *** сумата 50 лв. /петдесет лева/.

ОСЪЖДА Г.П.П., ЕГН ********** *** А ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 20 лв. /двадесет лева/ и 1 лв. /един лев/ държавна такса за споразумението за имуществените отношения.

ОСЪЖДА К.Н.П., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса за прекратяването на брака в размер на 20 лв. /двадесет лева/, сумата 9,00 лв. /девет лева/ държавна такса  за споразумението за уреждане на имуществените отношения, както и сумата 165,60 лв. /сто шестдесет и пет лева и шестдесет стотинки/ държавна такса върху размера на издръжката.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.    

 

                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: