П Р О Т О К О Л

 

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд          наказателен     състав

На           деветнадесет  и  осми   декември                      2017 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                             

      ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДОРОТЕЯ  ИВАНОВА    

                    

Секретар: Живка Ранкова

Прокурор:   ПАВЛИНА  УЗУНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

    НОХ             дело №          995       по описа за 2017 година

На именното повикване в  11.00 часа, се явиха:

 

          ЗА РРП прокурор Узунова.

         ПОДСЪДИМИЯТ   призован по реда на чл.358 ал.3   НПК явява се лично и с адв.Р. М. от ДП.

         СВИДЕТЕЛИТЕ призовани по реда на чл.  358 ал.3 НПК не се явяват.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Нямам искания за отводи, като моля делото да бъде разгледано по реда на Глава 29 НПК, тъй като междувременно с подс. и неговия защитник сме постигнали споразумение поради което и не са призовани свидетелите за днешното с.з.

         АДВ.М.: Да се даде ход на делото.  Нямам искания за отводи. Сключили сме споразумение с РРП и моля делото да бъде разгледано по реда на Глава 29 НПК

         Съдът с оглед изявленията на страните

                   О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО  по реда на Глава 29 НПК

          СНЕМА  самоличността на подсъдимият.

           Б.С.Я.,*** на ***г., адрес ***, български гражданин, със средно образование,  съжителстващ на семейни начала,  работи, като общ работник в шивашки цех, неосъждан,  ЕГН **********.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Получил съм препис от обвинителния акт.

          ПРОКУРОРЪТ: Представям Ви сключеното между нас споразумение,        считам, че същото не противоречи на закона и морала и молим да го одобрите.

         АДВ.М.:  Моля да одобрите така постигнатото и представеното пред Вас споразумение, считам, че същото не противоречи на закона и морала.  

           ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм  обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

         Съдът не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382 ал.6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение:

Днес, 28.12.2017 г. в гр. Разград, на основание чл. 384, ал. 1 във вр. с чл. 381 от НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 995/2017 г. по описа на Районен съд- Разград, между: ПАВЛИНА УЗУНОВА – прокурор в Районна прокуратура- Разград и адв. РОСЕН МАРИНОВ – АК- Сливен, защитник на подс. Б.С.Я.,*** на ***г., български гражданин, със средно образование, неженен, работи, като общ работник в шивашки цех, осъждан, реабилитиран по право, считано от 28.021998 г. -  чл.86, ал.1 , т.1 от НК,   ЕГН **********, мобилен телефон: № 0895 20 58 25, адрес за призоваване: адрес ***, мобилен телефон № 0895 205825, по силата на което:

І. Страните се съгласяват НОХД № 995/2017 г. по описа на РС- Разград да бъде решено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

ІІ. Подсъдимият Б.С.Я. се признава за ВИНОВЕН за това, че на 07.12.2017 г. в гр.Лозница, обл. Разград, управлявал моторно превозно средство – мотоблок с идентификационен номер на двигателя 04110061536 с прикачено ремарке с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,84 на хиляда, установено по надлежния ред -престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

ІІІ. 1. Страните се съгласяват за така извършеното престъпление от подс. Б.С.Я., на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 4 месеца, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

2. Възпитателната работа по отношение на подс. Б.С.Я. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

3. На основание чл. 55, ал. 3 от НК страните приемат на подс. Б.С.Я. да не се налага по-лекото наказание глоба от двеста до хиляда лева, кумулативно предвидено с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл. 343б, ал. 1 от НК.

4. На основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което същият  е бил задържан на  основание чл.72, ал.1 от ЗМВР със Заповед за задържане рег. № УРИ 296зз-18/07.12.2017г.  по описа на РУ МВР  гр. Лозница обв.Б. Я. за срок от 24 часа.

5. Разноските по делото  - няма.

ІV. 1. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

2. Подс. Б.С.Я. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ПРОКУРОР:

                                                              /П.УЗУНОВА/

 

 

ЗАЩИТНИК:

    /адв. Р.М./      

 

 

ПОДСЪДИМ:

                    /Б.Я./

 

 

        

            Съдът след като съобрази, че така депозираното споразумение не противоречи на закона и морала

                   О П Р Е Д Е Л И:

            ОДОБРЯВА  постигнатото между подс. Б.С.Я., представляван от защитника си адв. Р.М. ***, представлявана от прокурор П. Узунова споразумение,  съгласно    което:      

            ПОДСЪДИМИЯТ   Б.С.Я.,  роден на *** ***., български гражданин, със средно образование,  съжителстващ на семейни начала,  работи  като общ работник в шивашки цех, неосъждан,  ЕГН ********** се признава  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 07.12.2017 г. в гр.Лозница, обл. Разград, управлявал моторно превозно средство – мотоблок с идентификационен номер на двигателя 04110061536 с прикачено ремарке с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,84 на хиляда, установено по надлежния ред -престъпление по чл.343б, ал.1 НК и приема да му бъде наложено наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК  ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от  ЧЕТИРИ  МЕСЕЦА, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК СЕ ОТЛАГА за изпитателен срок от  ТРИ  ГОДИНИ.

Възпитателната работа по отношение на подс. Б.С.Я. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

 На основание чл. 55, ал. 3 от НК страните приемат на подс. Б.С.Я. да не се налага по-лекото наказание глоба от двеста до хиляда лева, кумулативно предвидено с наказанието лишаване от свобода за престъплението по чл. 343б, ал. 1 от НК.

 На основание чл. 59, ал. 4 от НК СЕ ЗАЧИТА времето, през което същият  е бил задържан на  основание чл.72, ал.1 от ЗМВР със Заповед за задържане рег. № УРИ 296зз-18/07.12.2017г.  по описа на РУ МВР  гр. Лозница обв.Б. Я. за срок от 24 часа.

Прекратява производството по нохд 995/2017 г. по описа на РС  - Разград.

          Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     11.12 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

                                      

СЕКРЕТАР:                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: