Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 64                                            21.02.2018 г.                         гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На  петнадесети февруари                                    две хиляди и осемнадесета година   

в публично заседание в състав:

 

Председател: С. Чолакова

Секретар: Даринка Димитрова

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д. №51 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между С.Ц.А., ЕГН********** и П.И.А., ЕГН********** с акт №*** от ***г. на Община Разград, област Разград  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.51, ал.2 от СК.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1. Придобитото по време на брака семейно жилище се предоставя в дял на С.Ц.А. и последната става изключителен собственик върху него, като П.И.А. е получил за уравнение на дела си сумата 5000лв./пет хиляди лева/, като имотът представлява:

Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 61710.504.154.1.48 по КККР на град Разград, находящ се в гр.Р.*******, с предназначение: Жилище, апартамент, брой нива на обекта 1/едно/, със застроена площ 63,22/шестдесет и три цяло двадесет и две стотни/ квадратни метра, състоящо се от дневна, спалня, кухня и сервизни помещения, при съседи: на същия етаж - имот №61710.504.154.1.22 и №61710.504.154.1.47; под обекта-няма и над обекта- №61710.504.154.1.51, ведно с прилежащото му избено помещение №3/три/ с полезна площ от 3,65/три цяло шестдесет и пет стотни/ квадратни метра, при граници: от двете страни-коридори, горе-жилища на първи жилищен етаж, както и 4,65%/четири цяло петдесет и шест стотни/ процента идеални части от общите части на сградата и съответния процент идеални части от правото на строеж върху мястото, равняващи се на 69,35/шестдесет и девет цяло тридесет и пет стотни/ квадратни метра. Данъчната оценка е в размер на 5179,60лв.

         2. Ползваният от съпрузите по време на брака кредит от „Първа Инвестиционна банка“ АД, ще се погасява до пълният му размер от С.Ц.А. от нейно име и за нейна сметка, без за това последната да има каквито и да било претенции спрямо П.И.А..

         3. Движимото имущество находящо се в семейното жилище остава в него и същото се придобива в собственост и ще се ползва от С.Ц.А..

         4. Страните нямат претенции към влогове и/или суми по притежавани банкови сметки

        5. След прекратяване на брака съпругата С.Ц.А. ще носи предбрачното си фамилно име – Сп.

ОСЪЖДА С.Ц.А., ЕГН**********, адрес *** да заплати по сметка на РРС 118,59лв./сто и осемнадесет лева и петдесет и девет стотинки/  държавна такса

ОСЪЖДА П.И.А.,ЕГН**********, адрес ***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС 15лв. /петнадесет лева/ държавна такса

Решението не подлежи на обжалване.

                                    

РАЙОНЕН СЪДИЯ: