П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На  тридесет и първи януари                                                         2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Сребрена Русева

Прокурор: ДЕСИМИРА НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 63 по описа за 2018 година

 На именното повикване в 11.00 часа, се явиха:

ЗА РРП прокурор Недкова.

ПОДСЪДИМИЯТ Д.Д. редовно призован по реда на чл. 358, ал. 3 от НПК, се явява лично и със защитник адв. Р. М. редовно упълномощен и приет от съда от днес.

СВИДЕТЕЛИТЕ и ВЕЩИТЕ ЛИЦА призовани по реда на чл. 358, ал. 3 от НПК, не се явяват.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Свидетелите и вещите лица не се призовани, т.к. междувременно с подсъдимия и защитникът му сме сключили споразумение. Представям призовка ведно с разписка за връчен обвинителен акт на подсъдимия. Нямам искания за отводи и моля делото да продължи по реда на гл. 29 от НПК.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото. Нямам искания за отводи. Моля делото да се разгледа по реда гл. 29 от НПК, т.к. сме сключил споразумение с РРП.

СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на гл. 29 от НПК

СНЕМА самоличността на подсъдимият.

Д.Р.Д., роден на ***г***, с постоянен адрес:***, български гражданин, със средно-специално образование, неженен, работи от 22.01.2018 г., неосъждан, ЕГН **********.

ПОДСЪДИМИЯТ: Получих препис от обвинителния акт.

ПРОКУРОРЪТ: Представям Ви сключеното споразумение, което поддържам. Моля да одобрите същото, то не противоречи на закона и морала. Наказанията са определени в предвидените от закона рамки.

АДВ. М.: Както заяви и прокурора представили сме споразумение, параметрите на което са в необходимите законовите рамки. Моля да одобрите споразумението, като не противоречащо на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ:  Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение:

Днес, 31.01.2018г., в гр.Разград, на основание чл.384 вр. чл.381-383 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на НОХД 63/2018г. по описа на РС- Разград между Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв.Р. М.- защитник на подсъдимия Д.Р.Д., по силата на което:

І. Д.Р.Д., ЕГН **********,***., български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

на 15.01.2018 г., в гр.Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Фолксваген Пасат” с рег. № **, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,13 на хиляда, установено по надлежния ред- престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.343б, ал.1 НК при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК на подсъдимият Д.Р.Д. да бъдат наложени НАКАЗАНИЯ:

- „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от  ПЕТ  МЕСЕЦА, като на основание чл.66, ал.1 НК изпълнението на така определеното наказание се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и

- „ГЛОБА“ в размер на 300 лева.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимият Д. се възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Разград по местоживеенето му.

На основание чл.59, ал.1 НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.Д. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 15.01.2018 г. със Заповед рег.330зз-6/15.01.2018г. по описа на ОД МВР- гр.Разград.

ІІІ. На основание чл.343г вр. чл.343б, ал.1 НК на подс. Д.Д. се налага и НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА   ГОДИНА И ДЕСЕТ МЕСЕЦА, като на основание чл.59, ал.4 НК се зачита времето, през което подсъдимия е лишен от това право по административен ред, считано от 15.01.2018г. 

ІV. Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди.

V. Направените по делото разноски в общ размер на 83,65лева се възлагат на подсъдимия Д. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

VІ. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

VІІ. Подсъдимият Д.Р.Д.  декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

                                                           МЛ. ПРОКУРОР:

                                                                                                   /Д.Недкова/

                      

ЗАЩИТНИК: 

                     /адв. Р.М./  

 

 

 

ПОДСЪДИМ:  

                                        /Д.Д./    

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

 

                             О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото между Десимира Недкова мл. прокурор в РРП, подсъдимия Д.Р. *** и защитникът му адв. Р. М. от АК Сливен споразумение съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Д.Р.Д., роден на ***г***, с постоянен адрес:***, български гражданин, със средно-специално образование, неженен, работи от 22.01.2018 г., неосъждан, ЕГН ********** се признава за ВИНОВЕН в това че на 15.01.2018 г., в гр.Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Фолксваген Пасат” с рег. № **, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,13 на хиляда, установено по надлежния ред- престъпление по чл.343б, ал.1 НК, като му НАЛАГА наказания при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от  ПЕТ  МЕСЕЦА, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок за ТРИ ГОДИНИ и „ГЛОБА“ в размер на 300.00 лв.

ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на подсъдимият Д. на ПИ при РУ МВР-гр.Разград по местоживеенето му.

НА основание чл.59, ал.1 НК ПРИСПАДА времето, през което подс.Д. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 15.01.2018 г. със Заповед рег.№330зз-6/15.01.2018г. по описа на ОД МВР- гр.Разград.

НА основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал.1 НК ЛИШАВА подс. Д.Д. от „ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА   ГОДИНА И ДЕСЕТ МЕСЕЦА, като на основание чл.59, ал.4 НК ЗАЧИТА времето, през което подсъдимия е лишен от това право по административен ред, считано от 15.01.2018г. 

ОСЪЖДА подсъдимия Д.Р.Д. да заплати по сметка на ОДМВР Разград за разноски по делото сумата от 83,65 лева /осемдесет и три лева и шестдесет и пет стотинки/.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД  № 63/2018 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 11.13 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: