П Р О Т О К О Л

2017 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   пети февруари                                                                          2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: НЕДКА ПЕТРОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 74 по описа за 2018 година

На именното повикване в 11.00 часа, се явиха:

 

ЗА РАЗГРАДСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА се явява прокурор Петрова.

ПОДСЪДИМИЯТ С.Н. призован по реда на чл. 358, ал. 3 от НПК явява се лично.

СВИДЕТЕЛИТЕ призовани по същия ред, не се явяват.

ЗА ПОДСЪДИМИЯТ се явява и адв. Бекирова, редовно упълномощена и приета от съда от днес.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото, като правим искане то да бъде по реда на глава 29 от НПК, тъй като междувременно сме сключили с подсъдимия и неговия защитник споразумение. Нямаме искания за отводи към съдебния състав. Представям призовката връчена на подсъдимия. Предвид сключеното споразумение не сме призовавали свидетелите по делото.

АДВ. БЕКИРОВА: Да се даде ход на делото по реда на глава 29 от НПК както заяви прокурора. Междувременно сме сключили споразумение с прокуратурата. Нямаме искания по доказателствата и за от води.

С ОГЛЕД изявлението на страните съдът намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

                    О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на глава 29 от НПК.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

С.Н.Н., роден на *** ***, обл. Разград, ул.“*****“ № **, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Представям сключеното с подсъдимия и неговия защитник споразумение. Същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

АДВ. БЕКИРОВА: Сключили сме споразумение с РРП. Същото не противоречи на закона и морала, и моля да бъде одобрено.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение:

Настоящото споразумение се сключва на основание  чл. 384, ал.1  във вр. с чл. 381 от НПК.

СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между  адв. Сибел Бекирова – АК - гр.Разград,защитник на подс.С.Н.Н., ЕГН **********, роден на ***г***, обл.Разград, ул.“****“ №*,български гражданин,с основно образование,неженен,безработен, неосъждан и Недка Петрова  - прокурор в РП-гр.Разград.           

ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 74/2018г. по описа на Районен съд-гр.Разград, водено срещу подс. С.Н.  за това, че:

На 20.01.2018г., в с.Осенец, обл.Разград,  управлява МПС - лек автомобил „Фолксваген Голф“ с № на рама WVWZZZ1HZSB032586, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,82 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК и

На 20.01.2018г., в с.Осенец, обл.Разград, си служи с контролни знаци - 2 броя регистрационни табели с № РР 09 59 АТ, поставени на лек автомобил„Фолксваген Голф“ с № на рама WVWZZZ1HZSB032586, издадени за друго МПС – лек автомобил „Форд Мондео“ с № на рама WF05XXGBB51D81747 – престъпление по чл.345, ал.1 от НК

СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс.С.Н. е осъществил от обективна и субективна страна съставите на престъпленията по чл.343б, ал.1 от НК и по  чл.345, ал.1 от НК.

Страните приемат като вид и размер на наказанията,за извършените от  подс.С.Н. две престъпления:

 за деянието по чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК – 6 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от три години.

На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс.С.Н. да не се налага по-лекото наказание „глоба“ от 200 до 1000 лева, предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

На подс. С.Н. не се налага наказание „лишаване от право да управлява МПС“,тъй като е неправоспособен водач и не притежава СУМПС.

за деянието по чл.345, ал.1 от НК, при условията на чл.54, ал.1 от НК – 3 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от три години.

На основание чл.23,      ал.1 от НК на подс.С.Н. се определя едно общо наказание за горепосочените две деяния, в размер на най-тежкото от тях, а именно - 6 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от  три години.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимия С.Н.Н. се възлага на РИ към РУМВР по местоживеене.

Разноски по делото - няма.

Веществените доказателства – 2бр.  рег.табели с № РР 09 59 АТ, следва да се върнат на собственика – м.х.н.от с. Езерче, ул. ********ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението,а именно,че след одобряването му от съда,определението по чл.382 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за подс. С.Н.Н. и не подлежи на обжалване.

Долуподписаният С.Н.Н., ЕГН **********, на основание чл.381,ал.6 от НПК декларирам, че съм съгласен със споразумението и се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

                                                                     ПРОКУРОР:

/Н.Петрова/  

 

ПОДСЪДИМ:

                       /С.Н.Н./

 

ЗАЩИТНИК:

                     /адв. Бекирова/

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                              О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между С.Н.Н., роден на *** ***, обл. Разград, ул.“****“ № **, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, представляван от адв. Бекирова от една страна, и Районна прокуратура гр. Разград представлявана от прокурор Петрова споразумение по НОХД № 74/18 г. по описа на РРС, съгласно което подсъдимия С.Н.Н. се признава за ВИНОВЕН в това, че на 20.01.2018г., в с.Осенец, обл.Разград,  управлява МПС - лек автомобил „Фолксваген Голф“ с № на рама WVWZZZ1HZSB032586, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,82 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, като му налага наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК шест месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК,  отлага за изпитателен срок от три години.

На основание чл.55, ал.3 от НК не налага на подсъдимия С.Н.Н. по-лекото наказание „глоба“ от 200 до 1000 лева, предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

ПОДСЪДИМИЯТ С.Н.Н. се признава за ВИНОВЕН и в това, че на 20.01.2018г., в с.Осенец, обл.Разград, си служи с контролни знаци - 2 броя регистрационни табели с № РР 09 59 АТ, поставени на лек автомобил„Фолксваген Голф“ с № на рама WVWZZZ1HZSB032586, издадени за друго МПС – лек автомобил „Форд Мондео“ с № на рама WF05XXGBB51D81747 – престъпление по чл.345, ал.1 от НК, като му налага наказание при условията на чл.54, ал.1 от НК, три месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК,  отлага за изпитателен срок от три години.  

На основание чл.23, ал.1 от НК на подс. С.Н. определя едно общо наказание за горепосочените две деяния, в размер на най-тежкото от тях, а именно - шест месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, отлага за изпитателен срок от  три години.

Веществените доказателства – 2бр.  рег.табели с № РР 09 59 АТ, да се върнат на собственика – м.х.н.от с. Езерче, ул. ********Възпитателната работа по отношение на подсъдимия С.Н.Н. се възлага на РИ към РУМВР по местоживеене.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 74/18 г. по описа на Разградския районен съд.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО  е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 11.10 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: