Р Е Ш Е Н И Е

Номер 52                                            28.02.2018 г.                                     гр.Разград

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На шести февруари                                                    две хиляди и осемнадесета година

в публично заседание в състав:

 

  Председател: СВЕТЛАНА ЧОЛАКОВА

секретар   Живка Ранкова

 прокурор

като разгледа докладваното от съдията гражданско дело № 2221 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Р  Е  Ш  И  :

 

            ИЗМЕНЯ МЕРКИТЕ за упражняване на родителски права, за режим на лични отношения и за заплащане на издръжка, определени с решение по бр.д.№1855/2016 г. по описа на РРС, като ПРЕДОСТАВЯ упражняването на РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето П. А. И., ЕГН **********  на бащата А.И.С., ЕГН**********, като определя РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ с майката Ц.К. С., ЕГН********** всяка първа, трета и четвърта седмица от месеца от 10 часа  в събота до 18 часа в неделя, един месец през лятото по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на бащата, както и по един ден - втория ден на официалните празници Коледа и Великден  от 10 часа на същия до 10 часа на следващия ден

ОСЪЖДА Ц.К. С., ЕГН**********, ДА ЗАПЛАЩА на децата си, чрез техния баща А.И.С., ЕГН********** ежемесечна парична издръжка за детето П. А. И., ЕГН ********** в размер на 150 лв. /сто и петдесет лева/, считано от  01.06.2017г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства, налагащи нейното изменяване или прекратяване и 180лв./сто и осемдесет лева/ за детето Г. А. И., ЕГН**********, считано от 25.09.2017г. до 24.02.2018г., ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска.

На основания чл.242 ал.1 от ГПК съдът постановява предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

ПРЕКРАТЯВА производството по иска на А.И.С., ЕГН********** против Ц.К. С., ЕГН********** за изменение на мерките за упражняване на родителските права спрямо детето Г. А. И., ЕГН**********

            ОСЪЖДА Ц.К. С., ЕГН**********  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса в размер на 475,20лв. /четиристотин седемдесет и пет лева и двадесет стотинки/.

            ОСЪЖДА Ц.К. С., ЕГН********** ДА ЗАПЛАТИ на А.И.С., ЕГН********** 480лв./четиристотин и осемдесет лева/ за разноски

            Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: