П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд        граждански                    състав

На      деветнадесети   март                                                      2018 година

В публично заседание  в следния състав:

                                                                                                                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:  МАРГАРИТА  НОВАКОВА

                                                                   

Секретар:   Живка Ранкова

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

Гр.        дело №     219    по описа за 2018 година

На именното повикване в    10.10 часа, се явиха:

 

ИЩЦАТА лично и с повереник адв.Р.П. ***.

ОТВЕТНИКЪТ, редовно призован, не се явява.

АДВ.П.: Да се даде ход на делото.

Съдът

         О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Доклад на съда

Иска се определяне режим относно родителските права, лични отношения и издръжка на непълнолетното дете Сияна, родена на  ***г., като след получаване на  препис  от ИМ ответникът  е заявил, че с майката на детето са постигнали съгласие и настоява за решение по чл. 127 ал.1 от СК.

АДВ.Р.П.: Действително сме постигнали споразумение с бащата на детето, в което сме уредили упражняването на родителските права да  бъдат  упражнявани от майката, РЛО на детето с бащата, както и размера на издръжката, която следва да бъде заплатена. Определено е и местоживеенето на детето.  Във връзка с постигнатото споразумение считам,  че  следва да се допусне  изменение  на иска от  чл. 127 ал.2 на чл. 127 ал.1   СК.

ДИЯНА Ц.Д.: Моля да се измени иска,  и да се одобри постигнатото споразумение, което сме заверили пред нотариус на 13.02.2018г.

Съдът счита, че предвид постигнатото споразумение са налице предпоставките на чл. 127 ал.1 СК и

         О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА  представените писмени доказателства.

ДОПУСКА  изменение на иска, като същия се счита предявен по реда на чл.127 ал.1 ГПК.                                                                                     Счита делото за изяснено и се произнесе с решение.  

Съдът

         Р  Е  Ш  И :

ОДОБРЯВА  постигнатото споразумение между страните според което:                                                                                                    ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права спрямо малолетното дете СИЯНА ПЕТКОВА РУМЕНОВА с ЕГН  ********** на майката – Д.Ц.Д. с ЕГН  ********** ***, като дава право на бащата П.Р.П. с   ЕГН  ********** *** да вижда и взема детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10 ч. в съботния ден до 16 ч. в неделния ден – с преспиване в дома на бащата, както и 20 дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеене на малолетното дете  СИЯНА ПЕТКОВА РУМЕНОВА,  ЕГН **********  при майката ДИЯНА Ц.Д.,  ЕГН  ********** на адрес ***.

ОСЪЖДА   П.Р.П. с  ЕГН  ********** ***   ДА ЗАПЛАЩА на детето СИЯНА ПЕТКОВА РУМЕНОВА с ЕГН  **********,   родено на ***г. чрез неговата майка и законна представител на  Д.Ц.Д.,   ЕГН  ********** ***  ежемесечна издръжка в размер на 150  /сто и петдесет/ лева, считано от днес – 19.03.2018г.  – влизане в сила на съдебния акт,  ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, като падежа на издръжката е 10-то число на месеца.

Осъжда П.Р.П.,  ЕГН  ********** ***   да заплати  на РС  Разград 108.00 лева държавна такса, определена върху размера на присъдената издръжка.

Обявява, че направените до момента разноски по делото остават в тежест на страните така, както са направени.

Решението не подлежи на обжалване.

         ЗАСЕДАНИЕТО приключи в    10.22 ч.

          ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

                                      

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: