Р Е Ш Е Н И Е

                                              2018 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На двадесет и  втори март                                                              2018 година

В публично заседание в следния състав

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

Секретар: Ганка Атанасова

Прокурор: Десимира Недкова

Като разгледа докладваното от съдията

АН дело №  8  по описа за 2018 година

Р Е Ш И:

ПРИЗНАВА обвиняемият  С.Ю.Б., ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, неженен, с основно образование, ученик, неосъждан,постоянен адрес:***, ЗА ВИНОВЕН  за това, че на 11.09.2016г. в гр.Разград в съучастие като извършител с М.Ю.С. и О.Р.З. ***, също извършители, чрез нанасяне на удари с ръце и крака в областта на главата, врата и цялото тяло, причинил на малолетно лице- Зв. Д. Н.- на 13год. от гр.Разград, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания по лицето и травма на носа, които по своята медико-биологична характеристика обуславят разстройство на здравето, извън случаите на чл.128 и чл.129 НК, като деянието е извършено по хулигански подбуди, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си- престъпление по чл.131, ал.1, т.4, пр.2 и т.12, пр.1 вр. чл.130, ал.1 вр.20, ал.2 вр. чл.63, ал.1, т. 4 НК, поради което и на основание чл. 78а, ал. 6  от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ „Обществено порицание“, което да бъде изпълнено, чрез прочитане на решението по Радиовъзел гр. Разград.

ПРИЗНАВА обвиняемият М.Ю.С., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, неженен, с основно образование, ученик, неосъждан, с постоянен адрес:***, ЗА ВИНОВЕН за това, че на 11.09.2016г. в гр.Разград в съучастие като извършител със С.Ю.Б. и О.Р.З. ***, също извършители, чрез нанасяне на удари с ръце и крака в областта на главата, врата и цялото тяло, причинил на малолетно лице- Зв. Д. Н.- на 13год. от гр.Разград, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания по лицето и травма на носа, които по своята медико-биологична характеристика обуславят разстройство на здравето, извън случаите на чл.128 и чл.129 НК, като деянието е извършено по хулигански подбуди, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководипостъпките си- престъпление по чл.131, ал.1, т.4, пр.2 и т.12, пр.1 вр. чл.130, ал.1 вр.20, ал.2 вр. чл.63, ал.1, т. 4 НК, поради което и на основание чл. 78а, ал. 6  от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ„Обществено порицание“, което да бъде изпълнено, чрез прочитане на решението по Радиовъзел гр. Разград.

ПРИЗНАВА обвиняемият О.Р.З., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, неженен, с основно образование, ученик, неосъждан, с постоянен адрес:***, ЗА ВИНОВЕН  за това, че на 11.09.2016г. в гр.Разград в съучастие като извършител със С.Ю.Б. и М.Ю.С. ***, също извършители, чрез нанасяне на удари с ръце и крака в областта на главата, врата и цялото тяло, причинил на малолетно лице- Зв. Д. Н.- на 13год. от гр.Разград, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания по лицето и травма на носа, които по своята медико-биологична характеристика обуславят разстройство на здравето, извън случаите на чл.128 и чл.129 НК, като деянието е извършено по хулигански подбуди, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си- престъпление по чл. 131, ал.1, т.4, пр.2 и т.12, пр.1 вр. чл.130, ал.1 вр.20, ал.2 вр. чл.63, ал.1, т. 4 НК, поради което и на основание чл. 78а, ал. 6  от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ „Обществено порицание“, което да бъде изпълнено, чрез прочитане на решението по Радиовъзел гр. Разград.

ОСЪЖДА обвиняемите  С.Ю.Б., ЕГН **********, М.Ю.С., ЕГН********** и  О.Р.З., ЕГН**********  да заплатят по      сметка на ОДМВР – Разград сумата от 1401,50 лева за направени разноски на досъдебното производство.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: