П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                            наказателен       състав

На            седми март                                                                      2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                   

Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор:СЕВЕРИНА МОНЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НOX дело №      138     по описа за 2018 година

На именното повикване в 13:30 часа, се явиха:

 

         ЗА Районна прокуратура гр. Разград прокурор Монева

         АДРЕСАТЪТ на съдебната поръчка, призован на посочения адрес в с. Мортагоново, не се явява. Призовката, изпратена до там, се е върнала в цялост, с отбелязване че лицето е в Германия, сестра й отказва да получи призовката. Изискана е справка от ОДМВР Разград за това дали лицето е напускало страната, от която е видно че последното излизане от РБългария през ГКПП Малко Търново на лицето е на 15.03.2017 г. и след тази дата няма регистрирани влизания в РБългария. От справката от РУМВР Разград, става ясно че от извършената проверка от тях лицето към настоящия момент се намира в РТурция и не се знае кога ще се завърне в РБългария. От справката от Община Разград, става ясно че лицето Н.А.К. има заявен единствено и само адреса на който е призована в с. Мортагоново.

         ПРОКУРОРЪТ: Предвид неявяване на лицето и невъзможността поръчката да бъде изпълнена, намирам че същата следва да бъде върната.     СЪДЪТ, намира че предвид факта, че адресата на съдебната поръчка Н.А.К. не е намерена на посочения адрес в с. Мортагоново, ул. Чапаев № * и от приложените справки и отбелязвания в призовката, е видно че е извън пределите на на РБългария, то са налице обективни пречки за неизпълнение на съдебната поръчка, ето защо съдът намира че така изпратената съдебна поръчка от І-ви първоинстанционен наказателен съд гр. Къркларели, РТурция, следва да бъде върната на Министерство на правосъдието на РБългария, като неизпълнена, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по чнд. № 138/2018 г. по описа на Районен съд гр. Разград, поради неизпълнение.

ВРЪЩА съдебна поръчка получена от І-ви първоинстанционен наказателен съд гр. Къркларели, РТурция на основание Европейката конвенция за взаимопомощ по наказателноправни въпроси от 1959 г., относно лицето Н.А.К. ***, на Министерство на правосъдието на РБългария.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 13.45 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: