Р Е Ш Е Н И Е

 

 

 

Номер 85            13.03.2018 г.      гр.Разград

 

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

 

Разградският районен съд на 01.03.2018 г. в публично заседание в състав:

Председател: Атанас Христов

Секретар:  Пенка Тоцева

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 2486 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

 

 

 

Р Е Ш И:

 

 

 

 

 

ПРЕКРАТЯВА с развод брака между В.Х.И., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** и К.А.И., ЕГН **********,***, с настоящ адрес Турция, сключен на 27.05.1984 г. в с. Богомилци, общ. Самуил, обл. Разград, за което е съставен Акт за граждански брак № 4 от 27.05.1984  г., поради настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака, на осн. чл. 49, ал.1 СК.

ОБЯВЯВА, че ВИНА за разстройството на брачните отношения имат двамата съпрузи, на основание чл. 49, ал.3 от СК.

 

 

 

 

ОСЪЖДА В.Х.И., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград:

-                 сумата от 25 лв. /двадесет и пет лева/, представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото,

-                 сумата от 5 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА К.А.И., ЕГН **********,***, с настоящ адрес Турция, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград сумата от:

- 25.00 лв. /двадесет и пет лева/ представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото за прекратяването на брака,

- 5 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА К.А.И., ЕГН **********,***, с настоящ адрес Турция, ДА ЗАПЛАТИ на В.Х.И., ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес *** сумата от 600.00 лв. /шестстотин лева/ представляваща разноски за заплатено възнаграждение на особения представител.

След влизане на Решението в сила, да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, на осн. чл. 112 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.  

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: