Р Е Ш Е Н И Е

Номер  150                                         19.04.2018 г.                         гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                                състав

На        осемнадесети април                         две хиляди и осемнадесета година

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар     Живка Ранкова

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№187 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между  Д.В., гражданин на Република Хърватия, роден на *** г. в гр.***, Република Хърватия и А.П.В., ЕГН ********** *** с акт №77 от 21.05.2000 г. в гр. Разград ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

          1.След прекратяване на брака съпругата А.П.В. запазва брачното си фамилно име В..

          2.Съпрузите не си дължат издръжка след прекратяване на брака.

          3.Местоживеенето на роденото от брака дете М. В., ЕГН **********  се определя при майката А.П.В., ЕГН ********** ***, п.к.*****.

          4.Упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака дете М. В., ЕГН ********** се предоставя на А.П.В., ЕГН **********.

          5.На бащата Д.В. се определя режим на лични отношения с детето М. В., ЕГН **********   всяка първа и четвърта седмица от месеца от 10,00 часа в събота до 17,00 часа в неделя  и 30 /тридесет / дни  без прекъсване през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката.

          6. Бащата Д.В., гражданин на Република Хърватия, роден на *** г. в гр.** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща ежемесечна парична издръжка на непълнолетното си дете М. В., ЕГН **********, действащо лично и със съдействието на своята майка А.П.В., ЕГН ********** в размер на 150 лв. /сто и петдесет лева/, считано от 01.02.2018 г.  до навършване на пълнолетие или настъпване на основания за прекратяване или изменение на размера на издръжката, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, считано от края на календарния месец, за който се дължи издръжката, до датата на окончателното й издължаване.

          7.По време на брака си съпрузите не са придобивали семейно жилище, други недвижими имоти, както и движими вещи на значителна стойност.

          ОСЪЖДА Д.В., гражданин на Република Хърватия, роден на *** г. в гр.***  ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 40 лв. /четиридесет лева/ за прекратяването на брака и сумата  108 лв. /сто и осем лева/ д.т. върху размера на издръжката. 

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: