Р Е Ш Е Н И Е

 

 

 

Номер 104                   02.04.2018 г.      гр.Разград

 

 

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

 

Разградският районен съд на 15.03.2018 г. в публично заседание в състав:

Председател: Атанас Христов

Секретар:  Живка Ранкова

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 190 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е с правно основание чл. 49 и чл. 53 СК.     

 

 

 

 

Р Е Ш И:

 

 

 

 

 

ПРЕКРАТЯВА с развод брака между Ф.З.А., ЕГН **********,*** и с настоящ адрес *** и Т.Н.А. ЕГН **********,***, с настоящ адрес ***, сключен на 27.08.2016 г. в гр. Разград, за което е съставен Акт за граждански брак № 211 от 27.08.2016  г., поради настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака, на осн. чл. 49, ал.1 СК.

ОБЯВЯВА, че ВИНА за разстройството на брачните отношения имат двамата съпрузи, на основание чл. 49, ал.3 от СК.

ПОСТАНОВЯВА, че след прекратяване на брака, съпругата Ф.З.А., ЕГН **********,*** и с настоящ адрес ***, ще ВЪЗСТАНОВИ фамилното си име от преди този брак – А., на осн. чл. 53 СК.

 

 

 

 

ОСЪЖДА Ф.З.А., ЕГН **********,*** и с настоящ адрес ***,  ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград:

-                 сумата от 25 лв. /двадесет и пет лева/, представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото,

-                 сумата от 5 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА Т.Н.А. ЕГН **********,***, с настоящ адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Разград сумата от:

- 25.00 лв. /двадесет и пет лева/ представляваща окончателна държавна такса за решаване на делото за прекратяването на брака,

- 5 лв. /пет лева/ представляваща държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОТХВЪРЛЯ искането на Ф.З.А., ЕГН **********,*** и с настоящ адрес ***, за присъждане на деловодни разноски в размер на 425.00 лв., като неоснователно, на осн. чл. 329, ал.1, изр.2 ГПК.

ОТХВЪРЛЯ искането на Т.Н.А. ЕГН **********,***, с настоящ адрес ***, за присъждане на деловодни разноски в размер на 300.00 лв., като неоснователно, на осн. чл. 329, ал.1, изр.2 ГПК.

След влизане на Решението в сила, да се изпратят съобщения до служба "Гражданска регистрация и административно обслужване" на областно равнище, а относно допусната промяна на име – и на съответното бюро за съдимост, на осн. чл. 112 от Правилника за администрацията в съдилищата.

Препис от решението да се връчи на страните, на осн. чл. 7, ал.2 ГПК.

Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.  

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: