П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На  четвърти април                                                            2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор: Данислав Николов

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

ЧН дело №  50   по описа за 2018  година

На именното повикване в 13,30  часа, се явиха:

ЗА РРП прокурор Николов.

ОСЪДЕНИЯТ Н.И.А. нередовно призован на посочения адрес не се явява. Призовката изпратена до него се е върнала в цялост като видно от справката извършена от ОЗ „Охрана“  е видно,   че лицето не е установено на посочения адрес. Същият през 2017 г. е заминал за ФР Германия и няма роднини в селото.  Направена е справка отАИС-БДС на МВР и   се установява, че  Н.И.А.  на  07.10.2017 г.  е напуснал страната през ГКПП „Дунав мост“ и няма данни за завръщане.

ЗА същият се явява определеният от АК – Разград служебен защитник адв. Д.Б..

СЪДЪТ на основание чл.  94, ал. 1, т. 8 от НП във връзка чл. 25, във връзка с чл. 21, т. 3 от Закона за правната помощ 

                            О П Р Е Д Е Л И:

НАЗНАЧАВА за служебен защитник на осъдения  Н.И.А. адв. Д.Б. ***.

ПРОКУРОРЪТ:  Да се даде ход на делото.

АДВ. Б.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ДОКЛАДВА постъпилото предложение от РРП по реда на чл. 25 във вр. с чл.  23 от НК за определяне общо наказание на осъдения Н.И.А. по влезлите му в сила 3 осъдителни съдебни акта.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържаме предложението. Няма да соча други доказателства.

АДВ. Б.: Запознахме се с направеното предложение. Съгласни сме и приемаме направеното предложение.

СЪДЪТ

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИОБЩАВА към материалите по делото приложената справка за съдимост, ведно с бюлетини, както и НОХД № 488/2017 г. по описа на РРС.

СЧЕТЕ делото за изяснено от фактическа страна и

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

ПРОКУРОРЪТ:  По отношение на осъдения Н.А. са налице предпоставките на чл. 25 във вр. с чл. 23 от НК за определяне на едно общо наказание, по последните 3 осъдителни акта, подробно описани в предложение, което поддържаме. Следва да му бъде определено едно общо наказание, а именно най-тежкото наложено с протоколно определение от 05.09.2017 г. по НОХД № 488/2017 г.,  а именно Пробация със следните пробационни мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 3 г. с периодичност 2 пъти седмично;  Задължителни пробационни срещи с пробационен служител за срок от 3 години; Включване в програми за обществено въздействие за срок от 3 години и 320 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 3 години,  като на основание чл. 25 ал. 2 от НК следва да бъде приспаднато изтърпяното до момента.

АДВ. Б.: От името на подзащитният ми приемаме и сме съгласни с така направеното предложение за прилагане на чл. 25 във вр. с чл.  23 от НК за групиране и определяне на едно общо наказание по няколко влезли в сила присъди, по отношение на подзащитният ми. Съгласни сме да бъде определено едно наказание, което да бъде в рамките на най-тежкото от постановените 3  присъди. Също така моля при налагането на общото наказание да съобразите изтърпяното до сега, като същото бъде приспаднато.

             ДОКЛАД НА СЪДА:  Спрямо осъдения Н. Исмали А. са налице многобройни осъдителни акта. С Протоколно определение постановено на 17.10.2016г. по НОХД № 285/2016г. по описа на PC-Исперих, влязло в сила на 17.10.2016г. е било одобрено споразумение, по силата на което Н.И.А. е бил признат за виновен в извършването на престъпления по чл.143, ал.1 от НК и по чл.296, ал.1, предл.2-ро от НК и на основание чл.55, ал.1, т.2, б.“б“ от НК му е било наложено общо наказание „Пробация“, със следните пробационни мерки:

а/Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 години с периодичност 2 пъти седмично;б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 2 години;в/ 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 1 година; Деянията са извършени на 04.10.2016г. Протоколното определение е влязло в сила на 17.10.2016г.

С Протоколно определение постановено на 17.02.2017г. по НОХД № 353/2016г. по описа на PC-Исперих, влязло в сила на 17.02.2017г. е било одобрено споразумение, по силата на което Н.И.А. е бил признат за виновен в извършването на престъпление по чл.296, ал. 1, предл.2-ро от НК, като на основание чл.55, ал.1, т.2, б.“б“ от НК му е било наложено наказание „Пробация“, със следните пробационни мерки: а/Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 3 години с периодичност 2 пъти седмично; б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 години;в/ 320 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 3 години; Деянието е извършено на 27/28.2016г. Протоколното определение е влязло в сила на 17.02.2017г. С Протоколно определение постановено на 07.09.2017г. по НОХД № 488/2017г. по описа на РС-Разград, влязло в сила на 07.09.2017г. е било одобрено споразумение, по силата на което Н.И. М.е бил признат за виновен в извършването на престъпление по чл.296, ал. 1 от НК, като на основание чл.55, ал.1, т.2 от НК му е било наложено наказание „Пробация“, със следните пробационни мерки: а/Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 3 години с периодичност 2 пъти седмично;  б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 години; в/Включване в програми за обществено въздействие за срок от три години; г/ 320 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 3 години; Деянието е извършено през периода от 16.11.2016г. до 19.04.2017г.Протоколното определение е влязло в сила на 07.09.2017г. Деянията по тези присъди са извършени от осъдения Н.И.А. за период от време, преди да е имало влязла в сила присъда за което и да е от тях. Налице е реална съвкупност по чл. 23, ал. 1 от НК   и съобразно тази разпоредба следва да бъде определено едно общо наказание в размер на най-тежкото от тях, а именно последната Пробация с която са наложени следните пробационни мерки:  а/Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 3 години с периодичност 2 пъти седмично; б/Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 години; в/Включване в програми за обществено въздействие за срок от три години; г/ 320 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 3 години. На основание чл. 25, ал. 2 от НК от  така определено общо наказание следва да бъде приспадната изтърпяната до момента част от осъдения Н.И.А., ето защо и на основание чл.306, ал. 1, т. 1 от НПК съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

НА основание чл. 25, ал. 1 ВЪВ  вр. с чл. 23, ал. 1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на осъдения Н.И.А., ЕГН  ********** *** по влезлите му в сила съдебни актове по НОХД № 285/2016 г. по описа  на РС – Исперих, НОХД № 353/2016 г. по описа на РС – Исперих и НОХД № 488/17 г. по описа на РРС едно общо наказание в размер на най-тежкото, а именно ПРОБАЦИЯ включваща следните пробационни мерки:

а/ЗАДЪЛЖИТЕЛНА регистрация по настоящ адрес за срок от 3 години с периодичност 2 пъти седмично;

б/ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 години;

в/ВКЛЮЧВАНЕ в програми за обществено въздействие за срок от три години;

г/ 320 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 3 години;

НА ОСНОВАНИЕ чл. 25, ал. 2 от НК ПРИСПАДА от така определеното общо наказание изтърпяната до момента част от осъдения Н.  И.А..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да бъде обжалвано и протестирано пред Окръжен съд гр. Разград в 15 дневен срок от днес

НА служебният защитник да се издаде препис от протокола.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в   13,46 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: