П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На  четвърти април                                                            2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                                                                                          

 

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор: Данислав Николов

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №  209   по описа за 2018  година

На именното повикване в 14,00  часа, се явиха:

ЗА РРП прокурор Николов.

ПОДСЪДИМИЯТ доведен принудително лично и с адв. А.М. от ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕ самоличността на подсъдимия.

И.  О.В., роден на *** г. в с. Благоево, живущ ***, бълг. гражданин, със  средно образование, вдовец, неосъждан, ЕГН **********. Получил съм препис от обвинителния акт.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи и по доказателствата. По реда на съдебното следствие представям споразумение за решаване на делото.

АДВ. М.: Нямам искания за отводи и по доказателствата. Представяме споразумение.

С ОГЛЕД представеното споразумение съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕМИНАВА към разглеждане на делото по реда на глава 29 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържаме споразумението и няма да соча други доказателства.

АДВ. М.: Поддържаме споразумението и няма да сочим други доказателства.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва окончателния вариант на  споразумението:

         Днес, 04.04.2018г., в гр.Разград, на основание чл.384 вр. чл.381-383 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на НОХД 209/2018г. по описа на РС- Разград между Данислав Николов- прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв.А.М.- упълномощен защитник на подсъдимия И.О.В., по силата на което:

І. Подсъдимият  И.О.В., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, със средно образование, вдовец, пенсионер, неосъждан, постоянен и настоящ адрес:***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че на 05.03.2018год., в гр.Разград, причинил на полицейски орган- А.Г.А., на длъжност „старши полицай“ в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ на РУ-Разград  при ОД МВР- Разград, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в насиняване на меки тъкани на лява скула с лек оток и слаба палпаторна болезненост на това място и неправилно разкъсване на лигавицата на преддверието на устната кухина, съответно на проекционното място на външния ръб на 6-ти горен ляв зъб, които наранявания по своята медико-биологична характеристика обуславят  болка и страдание, като деянието е извършено по хулигански подбуди-  престъпление по чл.131, ал.2, пр.4, т.4 вр. чл.131, ал.1, т.12 вр. чл.130, ал.2 НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.131, ал.2, пр.4, т.4 вр. чл.131, ал.1, т.12 вр. чл.130, ал.2 НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл. 55, ал.1, т.2, б. „Б” НК, на подсъдимият И.О.В. да бъде наложено наказание ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 42б, ал.1 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

б/ на основание чл. 42б, ал.2 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК – задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от една година и

в/ на основание чл.42б, ал.4 вр. чл.42а, ал.2, т.4 вр. ал.1 НК- включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие за срок от една година.

ІІІ. На основание чл.59, ал.1, т.1 НК при привеждане в изпълнение на наказанието пробация следва да се приспадне времето, през което подс.В. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 05.03.2018 г. със Заповед рег. № №1873 зз- 21/05.03.2018г. по описа на РУ МВР- Разград.

ІV. Направените по делото разноски в размер на 416,89лева се възлагат на подсъдимият И.О.В. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

V.Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди.

VІ. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

VІІ. Подсъдимият И.О.В. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                                          ПРОКУРОР:

                                                                              /Д.Николов//

                  

ЗАЩИТНИК: 

                    /адв. А.М./  

 

ПОДСЪДИМ:  

                                       /Ив.В./   

 

 

        

 

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така подписаното споразумение не противоречи на закона и морала

                   О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение между И.О.В., ЕГН**********,*** на ***г., български гражданин, със средно образование, вдовец, пенсионер, неосъждан, постоянен и настоящ адрес:*** – подсъдим, представляван от защитника си адв. А.М. *** от една страна и от друга РП – Разград, представлявана от прокурор Данислав Николов, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ И.О.В.  се признава ЗА ВИНОВЕН за това, че на 05.03.2018год., в гр.Разград, причинил на полицейски орган- А.Г.А., на длъжност „старши полицай“ в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ на РУ-Разград  при ОД МВР- Разград, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в насиняване на меки тъкани на лява скула с лек оток и слаба палпаторна болезненост на това място и неправилно разкъсване на лигавицата на преддверието на устната кухина, съответно на проекционното място на външния ръб на 6-ти горен ляв зъб, които наранявания по своята медико-биологична характеристика обуславят  болка и страдание, като деянието е извършено по хулигански подбуди-  престъпление по чл.131, ал.2, пр.4, т.4 вр. чл.131, ал.1, т.12 вр. чл.130, ал.2 НК, като МУ НАЛАГА при условията на чл. 55, ал.1, т.2, б. „Б” НК,  наказаниеПРОБАЦИЯ“, включваща следните пробационни мерки:

а/Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

б/ Задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок от една година и

в/ Включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие за срок от една година.

НА основание чл.59, ал.1, т.1 НК ПРИСПАДА времето, през което подсъдимият И.О.В. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 05.03.2018 г. със Заповед рег. № №1873 зз- 21/05.03.2018г. по описа на РУ МВР – Разград.

ОСЪЖДА подсъдимият И.О.В.  да заплати по сметка на ОДМВР – Разград сумата от 416,89 лева за направени  разноски  на досъдебното производство.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 209/2018 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14,15 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: