П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд           наказателен                 състав

На      двадесет и   трети  април                                             2018 година

В публично заседание  в следния състав:

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ  ИВАНОВА

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 

                                                                        

                                                                    

Секретар:   Живка Ранкова

Прокурор: ДЕСИМИРА НЕДКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ      дело №       274  по описа за 2018 година

На именното повикване в    9.30 часа, се явиха:

 

          ЗА РРП прокурор Недкова.

ПОДСЪДИМИЯТ, уведомен по телефона  явява се лично и със защитник адв. Н.С., упълномощен от ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ.С.: Да се даде ход на делото.

          СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ход на делото по реда на Глава  29 от НПК.

         СНЕМА самоличността на подсъдимият.

          М.  Н.  А.,   роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, ученик в 12-ти клас в ПГИ „Р.Шуман“ гр. Разград,  неженен, неосъждан, живущ ***, ЕГН **********.

         Съдът докладва постъпилото споразумение  за решаване на наказателното производство по  ДП 1873 ЗМ 113/ 2018г. по описа на РУ МВР Разград.

           ПРОКУРОРЪТ: Поддържам  подписаното между нас  споразумение, същото  не противоречи на закона и морала, поради което предлагам да го одобрите. Представям  приемо-предавателния протокол с който подс. е получил иззетото веществено д-во – мобилен айфон и по делото няма веществено д-во, поради което липсва произнасяне в тази връзка по делото. Считам, че за извършеното от подсъдимия е определено съответстващо наказание.

         АДВ.С.: Постигнали сме споразумение, което не противоречи на закона и морала, моля да го одобрите.   Няма да сочим други д-ва. Подзащитният ми е получил телефона си.

         Съдът

                   О П Р Е Д Е Л  И :

         ПРИЕМА днес представения протокол.

         ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен и много съжалявам. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което вписва следния окончателен вариант на същото на основание чл. 382, ал. 6 НПК:

Днес, 23.04.2018г., в гр.Разград, на основание чл.381 НПК, се сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по Досъдебно производство №1873 ЗМ-113/2018г. по описа на РУ МВР- Разград, вх.№ 316/2018г. по описа на РП- гр.Разград, между Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв. Н.С. ***- упълномощен защитник на обвиняемия М.Н.А., по силата на което:

I.                        Обвиняемият М.  Н.  А., ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, с основно образование, неженен, неосъждан, ученик, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че в периода от 04.03.2018г. до 13.03.2018г. в гр.Разград, обл.Разград, в условията на продължавано престъпление, с цел да принуди Кяшиф Коркмасов Ибрямов от гр.Цар Калоян, обл.Разград да се разпореди с вещи- парична сума в размер на 400лева в полза на Азис, го заплашил с разгласяване на позорящи обстоятелства, че ще разпространи негови „ голи“ снимки на публични места, в интернет пространството, както и сред познати на Ибрямов - престъпление по чл.213а, ал.1 вр. чл.26, ал.1 НК.

II.    Страните се съгласяват за извършеното престъпление по чл.213а, ал.1 вр. чл.26, ал.1 НК на обвиняемия М.Н.А. да бъде наложено наказание, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК, „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл.66, ал.1 НК изпълнението на така определеното наказание се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимият А. се възлага на ПИ при РУ МВР  гр.Разград по местоживеенето му.

III.   На основание чл.55, ал.З НК страните приемат да не се налага по- лекото наказание „глоба“ от 1 000 до 3 ОООлева, предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъплението по чл.213а, ал.1 НК.

IV.   Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени съставомерни имуществени вреди.

 

 

V.      Направените по делото разноски в размер на 144,57лева се възлагат на обвиняемия А. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОД МВР- гр.Разград.

       VІ. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

           Обвиняемият М.Н.А. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ПРОКУРОР:

                     /Д. Недкова/

 

ЗАЩИТНИК:

                      /адв.Н.С./

 

ОБВИНЯЕМ:

                       /М.А./

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

         О П Р Е Д Е Л И:

           ОДОБРЯВА постигнатото между подсъдимият  М.  Н.  А., ЕГН **********, представляван от защитника си адв.Н.С. ***, представлявана от прокурор  Д. Недкова   споразумение, съгласно което:

           ПОДСЪДИМИЯТ  М.  Н.  А.,  роден на ***г***, български гражданин, с основно образование, неженен, неосъждан, ученик, живущ ***, ЕГН **********   СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в  това, че в периода от 04.03.2018г. до 13.03.2018г. в гр.Разград, обл.Разград, в условията на продължавано престъпление, с цел да принуди Кяшиф Коркмасов Ибрямов от гр.Цар Калоян, обл. Разград да се разпореди с вещи - парична сума в размер на 400 лева в полза на Азис, го е заплашил с разгласяване на позорящи обстоятелства, че ще разпространи негови „голи“ снимки на публични места, в интернет пространството, както и сред познати на Ибрямов - престъпление по чл.213а, ал.1 вр. чл.26, ал.1 НК,  и му налага наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК, „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл.66, ал.1 НК изпълнението на така определеното наказание отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимият А.  възлага на ПИ при РУ МВР  гр.Разград по местоживеенето му.

        На основание чл.55, ал.З НК не налага по- лекото наказание „глоба“ от 1 000 до 3 000 лева, предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъплението по чл.213а, ал.1 НК.

       ОСЪЖДА подсъдимият М.  Н.  А., ЕГН ********** да заплати по сметка на ОД МВР – Разград за разноски по делото 144,57лева

ПРЕКРАТЯВА производството по нохд 274/2018 г. по описа на РС Разград.

Определението е окончателно и не подлежи на  обжалване.

          ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     9.40 ч.

          ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

 

 

                                      

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: