П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                          гр. Разград

Разградският районен съд                                       наказателен състав

На  двадесет и шести април                                               2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Сребрена Русева

Прокурор: СЕВЕРИНА МОНЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 295 по описа за 2018 година

 На именното повикване в 14.00 часа, се явиха:

 

ЗА РАЗГРАДСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА прокурор Монева.

ПОДСЪДИМИЯТ Л.А. призован по реда на чл. 358, ал. 3 от НПК, явява се лично и със защитник адв. Др. П. упълномощен от досъдебното производство.

СВИДЕТЕЛИТЕ  призовани по същия ред, не се явяват.

ПРОКУРОРЪТ:  Моля да дадете ход на делото. Представям призовка за връчване на обвинителния акт на подсъдимия.

АДВ. П.: Заявяваме, че въпреки, че тридневния срок изтича днес, желаем делото да се гледа днес, тъй като междувременно сме сключили споразумение с РРП.

СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

Л.А.А., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, с основно образование, неженен /съжителстващ на семейни начала/, безработен, неосъждан /реабилитиран/, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Нямаме искания за отводи. Нямаме доказателствени искания. По реда на съдебното следствие, моля делото да се разгледа по реда на гл. 29, тъй като сме сключили споразумение с подсъдимия и защитника му. Представям същото в изискуемия от закона писмен вид.

 АДВ. П.: Нямаме искания за отводи. Няма да соча други доказателства. Моля делото да се гледа по реда на гл. 29 от НПК.

СЪДЪТ с оглед изявлението на страните продължава производството по делото по реда на гл. 29 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ: Представям Ви сключеното междувременно споразумение с подсъдимия и защитника му. Поддържаме същото и моля да го одобрите, тъй като не противоречи на закона и морала, а предвиденото наказание би постигнало целите на чл. 36 от НК.

АДВ. П.:  Моля да одобрите споразумението сключено с РРП, тъй като същото не противоречи на закона и морала и наказанието би постигнало целите на чл. 36 от НК.

ПОДСЪДИМИЯТ:  Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържанието на окончателното споразумение:

Днес, 26.04.2018 г. в гр. Разград, на основание чл. 384, ал. 1 във вр. с чл. 381 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 295/2018 г. по описа на Районен съд- Разград, между Северина Монева – прокурор в Районна прокуратура- Разград и адв. Д.П. *** – упълномощен защитник на подс. Л.А.А., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан /реабилитиран/, ЕГН  **********, по силата на което:

І. Страните се съгласяват НОХД № 295/2018 г. по описа на РС- Разград да бъде решено със споразумение и да не се провежда съдебно разглеждане по общия ред.

ІІ. 1. Подсъдимият Л.А.А. се признава за ВИНОВЕН в това, че на 12.04.2018 г., в гр. Лозница, е управлявал МПС – лек автомобил „Пежо 406“ с рег. № **, след употреба на наркотични вещества – коноп /канабис, марихуана/ - престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

2. Страните се съгласяват за така извършеното престъпление от подс. Л.А.А., на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 250.00 /двеста и петдесет/ лева.

3. Възпитателната работа по отношение на подс. Л.А. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

4. На основание чл. 343г във вр. с чл. 343б, ал. 3 от НК на подс. Л.А. се налага наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 месеца, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което същият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 12.04.2018 г.

        5. Разноски по делото - няма.

6. Вещественото доказателство по делото – DRAGER DRUGTEST ARJF – 0070, следва да бъде изпратено на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – гр. Разград за унищожаване по надлежния ред.

ІІІ. 1. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

2. Подс. Л.А.А. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ПРОКУРОР:

/С. Монева/

 

 

ЗАЩИТНИК:

                 /адв. Др.П./  

 

 

ПОДСЪДИМ:

                                                                               /Л.А./

 

 

 

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                             О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между Северина Монева – прокурор в Районна прокуратура- Разград – от една страна, и от друга - подсъдимият Л.А.А. и защитникът му адв. Д.П. *** споразумение съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Л.А.А., роден на ***г***, адрес ***, български гражданин, с основно образование, неженен /съжителстващ на семейни начала/, безработен, неосъждан /реабилитиран/, ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 12.04.2018 г., в гр. Лозница, е управлявал МПС – лек автомобил „Пежо 406“ с рег. № **, след употреба на наркотични вещества – коноп /канабис, марихуана/ - престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, като при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК му НАЛАГА наказания ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и ГЛОБА в размер на 250.00 /двеста и петдесет/ лева.

Възпитателната работа по отношение на подс. Л.А. се ВЪЗЛАГА на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

НА основание чл. 343г във вр. с чл. 343б, ал. 3 от НК НАЛАГА на подс. Л.А. наказание ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК ЗАЧИТА времето, през което същият е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 12.04.2018 г.

Вещественото доказателство по делото – DRAGER DRUGTEST ARJF – 0070, следва да бъде изпратено на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – гр. Разград за унищожаване по надлежния ред.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД  № 295/2018 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 14:20 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: