Р Е Ш Е Н И Е

Номер  163                                         03.05.2018 г.                         гр.Разград

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                               състав

На      двадесет и пети април                                   две хиляди и осемнадесета година

в публично заседание в състав:

Председател: НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар     Пенка Тоцева

прокурор

като разгледа докладваното от съдията бр.д.№632 по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

           

Р  Е  Ш  И  :

 

          ПРЕКРАТЯВА гражданския брак, сключен между   В.И.В., ЕГН ********** *** и Н.Ж.В., ЕГН ********** *** с акт №** на **г. в гр.Р.  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ на осн. чл.50 от СК.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение, според което:

1.Упражняването на родителските права по отношение на родените от брака деца Б. В.В., ЕГН ********** и И.В.В., ЕГН ********** се предоставя на майката Н.Ж.В., ЕГН ********** ***. и местоживеенето на децата се определя при нея.

2. На бащата В.И.В., ЕГН ********** *** се определя режим на лични отношения с децата Б. В.В., ЕГН ********** и И. В.В., ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета седмица от месеца от 8,00 часа в събота до 18,00 часа в неделя, през половината дни от учебните ваканции, един месец през лятото, когато майката не е в годишен отпуск, както и във всеки един момент със съгласието на майката.

3. Бащата  В.И.В., ЕГН ********** ***  се задължава  ДА ЗАПЛАЩА на малолетните си деца  Б. В.В., ЕГН ********** и И. В.В., ЕГН **********, действащи чрез тяхната майка и законен представител Н.Ж.В., ЕГН ********** *** ежемесечна парична издръжка в размер на по 128 лв. /сто двадесет и осем лева/ за всяко от двете деца до пето число на месеца, за който се дължи издръжката, ведно със законната лихва  за всяка закъсняла вноска, считано от 10.04.2018 г.

4. Съпрузите не притежават семейно жилище. Същите не са придобили по време на брака недвижими имоти, моторни превозни средства и други движими вещи и нямат никакви претенции един към друг относно имуществените си отношения.

5. Относно личните отношения между В.И.В. и Н.Ж.В., двамата нямат никакви претенции един към друг, вкл. и за заплащане на издръжка.

6. След прекратяване на брака съпругата Н.Ж.В., ЕГН ********** ще носи брачното си фамилно име В..

ОСЪЖДА В.И.В., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв. /двадесет лева/ за прекратяването на брака, както  и д.т. 184,32 лв. /сто осемдесет и четири леви и тридесет и две стотинки/ върху уговорения размер на издръжката..

ОСЪЖДА Н.Ж.В., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС окончателна държавна такса 20 лв. /двадесет лева/ за прекратяването на брака.

          Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                   

                    

                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: