Р Е Ш Е Н И Е

 

Номер 198                          30.05.2018 г.               гр.Разград

 

                             В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд, на 30.05.2018 г., в публично заседание в състав:

Председател:  Атанас Христов

секретар  Галя Мавродинова

прокурор

като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 718 по описа за 2018 г.

 

Р Е Ш И :

 

НАЛАГА мярка за ЗАЩИТА на :

Р.Т.И., ЕГН **********,***  N: 30, с настоящ адрес ***  N: 27, със съдебен адрес ***,

срещу :

С.К.С.,  ЕГН ********** ***, за осъществено от последния домашно насилие в периода от 30.03.2018 г. – до 30.04.2018 г. вкл.,

като:

ЗАДЪЛЖАВА С.К.С.,  ЕГН ********** ***, да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на Р.Т.И., ЕГН **********,***  N: 30, с настоящ адрес ***  N: 27, със съдебен адрес ***.

ЗАДЪЛЖАВА С.К.С.,  ЕГН ********** ***, да посещава специализирани програми към Консултативен център по проблемите на домашно насилие към Център на неправителствените организации в гр. Разград, ж.к. Освобождение № 34, етаж 1.

НАСОЧВА Р.Т.И., ЕГН **********,***  N: 30, с настоящ адрес ***  N: 27, със съдебен адрес ***, към програми за възстановяване към Консултативен център по проблемите на домашно насилие към Център на неправителствените организации в гр. Разград, ж.к. Освобождение № 34, етаж 1.

ОТХВЪРЛЯ, като неоснователни и недоказани исканията на Р.Т.И., ЕГН **********,***  N: 30, с настоящ адрес ***  N: 27, със съдебен адрес ***:

-                Да се забрани на С.К.С.,  ЕГН ********** *** да приближава, жилището, което обитава в момента в с. **/втори етаж от къщата на този адрес/, местоработата на Р.Т.И. –**, както и местата за социални контакти и отдих.

ПРЕДУПРЕЖДАВА С.К.С.,  ЕГН ********** ***, за последиците от неизпълнението на заповедта – на основание чл.21 ал.3 от ЗЗДН при неизпълнение на съдебната заповед полицейският орган, констатирал нарушението задържа нарушителят и незабавно уведомява органите на прокуратурата.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Да се издаде заповед за съдебна защита.

С.К.С.,  ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ глоба в размер на 200 лв. /двеста лева/ на основание чл.5, ал.4 от Закона за защита срещу домашното насилие и по сметка на Районен съд – Разград  държавна такса 25 лв. /двадесет и пет лева/, на основание чл. 11, ал.2 от Закона за защита срещу домашното насилие във вр. с чл. 16 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс, както и 5,00 лв. /пет лева/ държавна такса, в случай на служебно издаване на изпълнителен лист, на осн. чл. 11 от Тарифа за ДТССГПК.

Препис от Решението да се връчи на страните и РУ на МВР Разград, на осн. чл. 16, ал.3 ЗЗДН.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд  Разград, чрез Районен съд - Разград в седем дневен срок от връчването му. Жалбата следва да бъде подадена с препис според броя на насрещните страни, на осн. чл. 17, ал.1 ЗЗДН.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: