П Р И С Ъ Д А

 

                                2018 година                                        град   Разград

 

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

 

Разградският районен съд                                            наказателен състав

На десети май                                                                           2018 година         

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН КОСЕВ

                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: СТОЙЧО СТОЕВ

                                                                                МЛАДЕНКА БОТЕВА

 

Секретар:  Сребрена Русева

Прокурора: ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Като разгледа докладваното от съдията

НОХ дело №   856   по описа за 2017 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия К.В.Д., роден на *** г. в гр. **, с адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че за времето от 18.03.2016 г. до 01.04.2016 г., в гр. Варна, с. Асеново, обл. Пловдив, гр. Сопот, гр. Пловдив и гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у три лица, а именно: у Д.Х.К. ***, че ще му продаде изгодно л. а. “БМВ 320“ без посочени регистрационни номера, като предварително следва да му бъде заплатено капаро в размер на 200 лева; у И.К. ***, че ще му продаде изгодно л. а.“Фолксваген Голф 4“ без посочени регистрационни номера, като предварително следва да му бъде заплатено капаро в размер на 130 лева и у И.П.Й. ***, че ще му продаде изгодно л. а.“Мерцедес С 220“ без посочени регистрационни номера, като предварително следва да му бъде заплатено капаро в размер на 100 лева и с това им е причинил имотна вреда, както следва: на Д.Х.К. в размер на 200 лева; на И.К.Г. в размер на 130 лева и на И.П.Й. в размер на 100 лева, всичко на обща стойност 430 лева - престъпление по чл.209, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 54 от НК му НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на същото наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

ОСЪЖДА подсъдимият К.В.Д., ЕГН ********** да заплати на И.П.Й., ЕГН ********** *** сумата от 100,00 лева за имуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва считано от 18.03.2016 г. до  окончателно изплащане на сумата.

ОСЪЖДА подсъдимия да заплати в полза на Държавата по сметка на ОД МВР гр. Разград сумата 170,28 лева (сто и седемдесет лева и 28 ст.), представляваща разноски на досъдебното производство, а по сметка на Районен съд гр. Разград, сумата 80,00 (осемдесет) лева разноски в съдебното производство.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд Разград.

 

                             

 

          РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                         2.