П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд           наказателен               състав

На        девети  май                                                            2018 година

В публично заседание  в следния състав:

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ  ИВАНОВА

                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 

                                                                        

              

                                                                   

Секретар:   Живка Ранкова

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ     дело №         по описа за 2018 година

На именното повикване в    13.30 часа, се явиха:

 

        ТЪЖИТЕЛ  КАТА П.С.  уведомена, явява се лично и  с повереник адв. Ст. Д. отпреди.

ПОДСЪДИМИЯТ,  уведомен, явява се лично и със защитник адв. Б. отпреди.

АДВ.Д.: Да се даде ход на делото.

АДВ.Б.: Да се даде ход на делото.

Съдът

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

АДВ.Д.:  Със  страните по делото  бяха проведени преговори със съдействието на двамата адвокати се постигна споразумение в следния смисъл: страните като констатират че понастоящем в РРС е образувано наст. нчхд 59/18г. по което П.С. е тъжител, а П.Р. е подсъдим и нчхд 120/18г. по което П.Р. е тъжител, а П.С. е подсъдима, постигат спогодба с която уреждат доброволно и по взаимно съгласие всички взаимоотношения между тях, свързани с настоящото нчхд 59/18г., така и с нчхд 120/18г. П.С.  поднася извинения на П.Р. ако е създала неудобства и проблеми, свързани с конфликта между тях като очаква Че Пл.Р. ще изрази същото становище. Страните се съгласяват по нчхд 59/18 определения гр.иск от П.С.П.Р. да заплати част от претендираната сума , а именно 1000 лева, която включва както обезщетението за причинените вреди така и всички др. разноски, направени от тъжителката П.С.. Като предлага на П.Р. той да оттегли тъжбата си по която е образувано нчхд 120/18г. и да не претендира никакви суми във връзка с предявения гр.иск по това дело. Разноските по двете посочени нчхд да останат така както са направени от страните. П.С. заявява, че е съгласна сумата от 1000  лева да бъде заплатена на части и предлага на П.  Р. това да стане на четири равни месечни вноски, всеки месец, считано от датата на постигане на настоящото споразумение  - 09.05.2018г. до 09.09.2018г.  чрез предаване сумата в брой на адв.С.Д. Н., представляващ П.Г.С. който по съответния начин ще предава сумите  на тъжителката чрез разписка. Тъжителката П.С. поема задължението да не създава повече конфликти

ТЪЖИТЕЛКАТА П.Г.С.: Съгласна съм с това което каза адвоката ми. Съжалявам че съм създала проблеми на П.Р., имам желание занапред да живеем като добри съседи.

АДВ.Б.:  Моят доверител е съгласен и по собствено желание казва,  че е съгласен с така постигнатото споразумение при условията продиктувани от колегата да заплати обезщетение от 1000 лева в указания срок, записан в протокола. Поднасяме извинения и очакваме да не се създават конфликти от тъжителката и от близките й защото живеят в един блок както лични така и съседски. Ние поемаме д задължението да не влизаме в конфликти и да не създаваме конфликти както лични така и то себе си така и  от близките си.

ПОДСЪДИМИЯТ П.Р.:  Аз нямам нищо против госпожата. Съжалявам за всичко сторено и съм съгласен с така предложената спогодба.

 

        СПОГОДИЛИ СЕ:

 

1.    ………………………                                2……………….

/П.С./                                       /П.Р./

 

 

     …………………………..                               ………………….

/адв.Ст.Д./                               /адв.Мл.Б./

 

 

           Съдът след като се убеди, че така постигнатата спогодба  между тъжителката П.С. и П.Р. се уреждат отношенията помежду им и същата не противоречи на закона и морала

                   О П Р Е Д ЕЛ И :

            ОДОБРЯВА постигнатата между тъжителката П.Г.С., представлявана от повереника си адв.Ст. Д. от една страна и подс.П.Д.Р., представляван от защитника си адв.Мл.Б. спогодба по НЧХД 59/2018г. по силата на която  подсъдимият П.  П.Р. ***   СЕ ЗАДЪЛЖАВА  ДА ЗАПЛАТИ на тъжителката  П.Г.С. сумата от 1000 /хиляда/ лева, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди и разноски на четири равни вноски, считано от 09.05.18 г. до 09.09.2018г. чрез повереника на тъжителката П.С. -  адв.Ст.Д. , както и да оттегли заведената от него тъжба срещу П.Г.С. по която е образувано нчхд 120/2018г. по описа на РС-  Разград.

          СТРАНИТЕ взаимно се извиняват една на друга, като поемат задължение занапред да не създават конфликтни ситуации помежду си.

          Останалите разноски, направени от страните във връзка с водените между тях дела се поемат от страните така, както са направени.

           ОСЪЖДА  подс. П.П.Р.  да заплати по сметка на РС -  Разград държавна такса върху уважената част от гражданския иск  в размер на 20.00 лева по сметка на РС  гр. Разград

         ПРЕКРАТЯВА производството по нчхд 59/2018г. по описа на РС - Разград поради постигната спогодба.

         Определението  в частта за прекратяване   подлежи на обжалване  в 15 дневен срок от днес пред Разградски Окръжен Съд.

          ЗАСЕДАНИЕТО приключи в    13.57 ч.

          ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

 

                                      

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: