П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   петнадесети май                                                                       2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ БОРИСОВ

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: ДАНИСЛАВ НИКОЛОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 46 по описа за 2018 година

На именното повикване в 15.15 часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява прокурор Николов.

ПОДСЪДИМИЯТ К.Г. редовно уведомен в предходното съдебно заседание се явява лично, и със защитник адв. В. ***.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото по реда на глава 29 от НПК, тъй като сме постигнали споразумение с подсъдимия и неговия защитник, което представям.

АДВ. В.: Да се даде ход на делото по реда на глава 29 от НПК, тъй като сме сключили споразумение с РРП.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните и депозираното по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение постигнато между тях за прекратяване на производството по делото намира, че за престъплението за което на подсъдимия е повдигнато обвинение и внесен обв. акт процесуалния закон допуска производството по делото да приключи със споразумение. Не са налице отрицателните предпоставки на чл. 381, ал. 2 от НПК. С деянието не са причинени съставомерни имуществени вреди, които да подлежат на обезщетяване или обезпечаване. Депозираното пред съда споразумение съдържа реквизитите посочени в разпоредбата на чл. 381, ал. 5 и ал. 6 от НПК, поради което са налице предпоставките производството по делото да протече по реда на глава 29 от НПК. Мотивиран така, съдът

          О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на г лава 29 от НПК.

ДОКЛАДВА постъпило по реда на чл. 384, ал. 1 от НПК споразумение, постигнато  между РРП представлявана от прокурор Николов от една страна, от друга К.Г.Г., ЕГН **********, обвиняем по ДП № 1873ЗМ-577/2017 г. по описа на РУ на МВР гр. Разград за извършено от него на 19/20.08.2017 година в гр. Разград престъпление по смисъла на чл. 170, ал. 2, пр. 1, във вр. с ал. 1, пр. 4 от НК, и защитника му адв. С. В. ***.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

К.Г.Г., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, разведен, неосъждан, работещ, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства.

АДВ. В.: Поддържаме споразумението. Няма да сочим други доказателства.

СЪДЪТ по реда на чл. 382, ал. 4 от НПК към подсъдимия.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен по повдигнатото обвинение. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ като съобрази така заявеното от страните, на основание чл. 382, ал. 6 от НПК

                                       О П Р Е Д Е Л И:

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, което се подписва от прокурора, защитника и подсъдимия.

 

С П О Р А З У М Е Н И Е

ЗА РЕШАВАНЕ НА ДЕЛОТО В СЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО

гр.Разград, 15.05.2018г.

Настоящото споразумение се сключва на основание  чл. 384, ал.1  във вр. с чл. 381 от НПК.

І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между  адв. С. В. ***, защитник на подс. К.Г.Г., роден на *** ***, български гражданин, разведен, неосъждан, работещ, ЕГН ********** и Данислав Николов  - Районен прокурор на РП-гр.Разград.            

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 46/2018г. по описа на Районен съд-гр.Разград, водено срещу подс. К. Г. за това, че:

На 19/20.08.2017 година в гр. Разград влязъл в чуждо жилище, находящо се на ул. ***** № **** ап. **, собственост на Община гр. Разград и ползвано от С.П. ***, като употребил за това ловкост /влязъл през отворен прозорец на кухнята в жилището, като се  спуснал от покрива по външната фасада на сградата, използвайки електрически кабели/, като деянието е извършено нощем – престъпление по чл. 170, ал. 2, пр. 1, във вр. с ал. 1, пр. 4 от НК

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си подс. К. Г. е осъществил от обективна и субективна  страна състава на престъплението по чл. 170, ал. 2, пр. 1, във вр. с ал. 1, пр. 4 от НК.

 2.Приемат като вид и размер на наказанието,за извършеното от   подс. К. Г. деяние, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК - 6 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

3.Възпитателната работа по отношение на подс. К. Г. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

4 .Разноските по делото, в размер на 47,90 лева, се възлагат на подс. К. Г., платими по сметка на ОДМВР-гр.Разград.

ІV. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението,а именно,че след одобряването му от съда,определението по чл.382 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за подс.К.Г.Г. и не подлежи на обжалване.

Долуподписаният К.Г.Г., ЕГН **********, на основание чл.381,ал.6 от НПК декларирам, че съм съгласен със споразумението и се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ЗАЩИТНИК:                                    ПРОКУРОР:

                     /адв.С. В./                           /Д. Николов/                                            

 

 

ПОДСЪДИМ:

                               /К. Г./

 

 

СЪДЪТ,  като съобрази, че така сключеното между страните споразумение не противоречи на закона и на морала, налице са всички законови предпоставки същото да бъде одобрено, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

                              О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното между РРП представлявана от прокурор Николов от една страна, от друга подсъдимия К.Г.Г., ЕГН **********, и защитника му адв. С. В. *** споразумение за прекратяване на производството по НОХД № 46/18 г. по описа на РРС, в следния смисъл:

ПОДСЪДИМИЯТ К.Г.Г., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че На 19/20.08.2017 година в гр. Разград влязъл в чуждо жилище, находящо се на ул. ***** № **, ап. **, собственост на Община гр. Разград и ползвано от С.П. ***, като употребил за това ловкост /влязъл през отворен прозорец на кухнята в жилището, като се  спуснал от покрива по външната фасада на сградата, използвайки електрически кабели/, като деянието е извършено нощем – престъпление по чл. 170, ал. 2, пр. 1, във вр. с ал. 1, пр. 4 от НК

Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си подс. К. Г. е осъществил от обективна и субективна  страна състава на престъплението по чл. 170, ал. 2, пр. 1, във вр. с ал. 1, пр. 4 от НК.

Приемат като вид и размер на наказанието,за извършеното от   подс. К. Г. деяние, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК - 6 месеца „лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Възпитателната работа по отношение на подс. К. Г. се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

Разноските по делото, в размер на 47,90 лева, се възлагат на подс. К. Г., платими по сметка на ОДМВР-гр.Разград.

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението,а именно,че след одобряването му от съда,определението по чл.382 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за подс.К.Г.Г. и не подлежи на обжалване.

Долуподписаният К.Г.Г., ЕГН **********, на основание чл.381,ал.6 от НПК декларирам, че съм съгласен със споразумението и се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ОДОБРЕНОТО от съда споразумение има силата на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

СЪДЪТ на основание чл. 24, ал. 3 от НПК

          О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 46/18 г. по описа на  РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване на производството е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в  15.23 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: