П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                                   наказателен състав

На   двадесет и първи май                                                              2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Галя Мавродинова

Прокурор: ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 351 по описа за 2018 година

На именното повикване в 14.30 часа, се явиха:

 

ЗА РРП се явява прокурор Георгиев.

ПОДСЪДИМИЯТ М.А.  призован, явява се лично и със защитник адв. Ал. М., назначен за служебен защитник на досъдебното производство

ПОДСЪДИМИЯТ А.Д. призован, явява се лично и със защитник адв. А.М. ***, назначен за служебен защитник от досъдебното производство.

В ЗАЛАТА се явява преводача В.А.Х..

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

                    О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕ самоличността на преводача.

В.А.Х. – 50 год., български гражданин, с висше образование, женен, неосъждан, без родство с подсъдимите.

СЪДЪТ напомни на преводача отговорността по чл. 290, ал. 2 от НК.

СЪДЪТ

          О П Р Е Д Е Л И:

НАЗНАЧАВА за преводач В.А.Х. на когото да се изплати възнаграждение в размер на 100 лв. от бюджета на съда за явяване в съдебно заседание. /изд. РКО/

СНЕМА самоличността на подсъдимите.

М.А. /А.М./, роден на *** г. в гр. Карачи, Република Пакистан, гражданин на Пакистан, със средно специално образование, неженен, безработен, неосъждан, удостоверение за закрила, издадена в Турция с № на случай 414-17С24351/05.06.2017 г./

А.Д. /А.С./ - на 34 години, роден в с. Мохмадхан Калае, провинция Хелманд, окръг Новзад, Република Афганистан, гражданин на Република Афганистан, без образование, женен, безработен, неосъждан, лична карта № 635295, издадена в Република Афганистан на 21/3/1384 по афганистанския календар.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Няма да сочим нови доказателства, освен че сме призовали преводача за днешното съдебно заседание.

АДВ. М.: Съгласни сме със споразумението. Няма да сочим други доказателства.

АДВ. М.: Нямаме искания за отводи и по доказателствата. Поддържаме представеното споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ М.А.: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ А.Д.: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение:

НАСТОЯЩОТО споразумение се сключва  между М.А. /А.М./, роден на *** г. в гр. Карачи, Република Пакистан, гражданин на Пакистан, със средно специално образование, неженен, безработен, неосъждан, удостоверение за закрила, издадена в Турция с № на случай 414-17С24351/05.06.2017 г./ - подсъдим, представляван от защитника си адв. Ал. М. ***, А.Д. /А.С./ - на 34 години, роден в с. Мохмадхан Калае, провинция Хелманд, окръг Новзад, Република Афганистан, гражданин на Република Афганистан, без образование, женен, безработен, неосъждан, лична карта № 635295, издадена в Република Афганистан на 21/3/1384 по афганистанския календар – подсъдим, представляван от защитника си адв. А.М. ***, представлявана от прокурор Георгиев:

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО.

Настоящото споразумение касае досъдебно производство № 1873 ЗМ-164/2018 г. по описа на РУМВР гр. Разград, вх. № 424/2018 г. по описа на РП-Разград, водено срещу обвиняемия М.А. /А.М./, и А.Д. /А.С./, за това, че:

На 06.04.2018 г. в района на ГКПП „Лесово“, в землището на с. Лесово, общ. Елхово, обл. Ямбол, в съучастие като съизвършители помежду си са влезли през границата на страната, без разрешение на надлежните органи на властта – престъпление по чл. 279, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, за всеки от тях.

ІІІ. СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО.

Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си обв. М.А. /А.М./ е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 279, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на обв. М.А. /А.М./, при условията на чл. 54, ал. 1 от НК – 6 месеца „лишаване от свобода“, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от три години, както и наказание „Глоба“ в размер на 100 лева.

Възпитателната работа по отношение на М.А. /А.М./ се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си обв. А.Д. /А.С./ е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 279, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на обв. А.Д. /А.С./, при условията на чл. 54, ал. 1 от НК – 6 месеца „лишаване от свобода“, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и наказание „Глоба“ в размер на 100 лева.

Възпитателната работа по отношение на обв. А.Д. /А.С./ се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

Разноските по делото в размер на 466.00 лв. се възлагат на обвиняемите М.А. /А.М./, и А.Д. /А.С./, солидарно, платими както следва: 406.00 лв. по сметка на ОДМВР гр. Разград, и 60.00 лв. по сметка на РП гр. Разград.

ІV. ДРУГИ УСЛОВИЯ.

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението, а именно, че след одобряването му от съда определението по чл. 382 от НПК е окончателно, и има последиците на влязла в сила присъда за  обвиняемите М.А. /А.М./, и А.Д. /А.С./, и не подлежи на обжалване.

Долуподписаните М.А. /А.М./, и А.Д. /А.С./,  на основание чл. 381, ал. 6 от НПК декларират, че са съгласни със споразумението и се отказват от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

                                   РАЙОНЕН ПРОКУРОР:

                                                                           /Л. Георгиев/

 

ЗАЩИТНИЦИ:

 

1…………….……/адв. Ал. М./

 

 

2…………………./адв. Ан. М./

 

 

 

ОБВИНЯЕМИ:

 

 

1…………………. М.А. /А.М./

 

 

 

2………………….. А.Д. /А.С./

 

 

 

 

ПРЕВОДАЧ:

                     /В.А.Х./

 

 

СЪДЪТ, след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

          О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между М.А. /А.М./ със снета по делото самоличност, представляван от адв. Ал. М. от една страна, и Районна прокуратура гр. Разград представлявана от прокурор Георгиев споразумение по НОХД № 351/18 г. по описа на РРС, съгласно което подсъдимия М.А. /А.М./ се признава за виновен в това, че на 06.04.2018 г. в района на ГКПП „Лесово“, в землището на с. Лесово, общ. Елхово, обл. Ямбол, в съучастие като съизвършител с А.Д. /А.С./ е влязъл през границата на страната, без разрешение на надлежните органи на властта – престъпление по чл. 279, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, като  му налага наказание при условията на чл. 54, ал. 1 от НК - 6 месеца  „лишаване от свобода”, изтърпяването на което на основание чл.66, ал.1 от НК, отлага за изпитателен срок от 3 години, както и ГЛОБА в размер на 100 лева.

Възпитателната работа по отношение на М.А. /А.М./ се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

ОДОБРЯВА постигнатото между А.Д. /А.С./  със снета по делото самоличност, представляван от адв. А.М. от една страна, и Районна прокуратура гр. Разград представлявана от прокурор Георгиев споразумение по НОХД № 351/18 г. по описа на РРС, съгласно което подсъдимия А.Д. /А.С./ се признава за виновен в това, че на 06.04.2018 г. в района на ГКПП „Лесово“, в землището на с. Лесово, общ. Елхово, обл. Ямбол, в съучастие като съизвършител с М.А. /А.М./ е влязъл през границата на страната, без разрешение на надлежните органи на властта – престъпление по чл. 279, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, като му налага наказание при условията на чл. 54, ал.1 от НК - 6 месеца  „лишаване от свобода”, изтърпяването на което на основание чл.66, ал.1 от НК, отлага за изпитателен срок от 3 години, както и ГЛОБА в размер на 100 лева.

Възпитателната работа по отношение на А.Д. /А.С./  се възлага на РИ при РУМВР по местоживеенето му.

ОСЪЖДА подсъдимите М.А. /А.М./, и А.Д. /А.С./ да заплатят солидарно сумата от 406.00 лв. по сметка на ОДМВР гр. Разград, както и 60.00 лв. по сметка на РП гр. Разград, както и 100 лв. по сметка на Районен съд гр. Разград, явяващо се възнаграждение за преводача.

 ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД  № 351/18 г. по описа на Разградския районен съд.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО  е окончателно и не подлежи на обжалване.

    ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 15.17 часа.

    ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: