П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд        наказателен                                      състав

На   двадесет и осми    май                                                        2018 година

В публично заседание  в следния състав:

                                                                                                                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

                                                                   

Секретар: Даринка Димитрова

Прокурор: Десимира Недкова

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

ОХ. дело №  370 по описа за 2018 година

На именното повикване в   13.30  часа, се явиха:

ЗА РРП се явява прокурор Недкова.

ПОДСЪДИМИЯТ, редовно призован, се явява лично и със защитник адв. Ч. редовно упълномощен от ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Представям разписка за връчване на обв. акт на подсъдимия. Не сме призовавали свидетелите, тъй като постигнахме споразумение.

АДВ. Ч.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕ СЕ самоличността на подсъдимия.

С.Н.С. -   роден  на ***г***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, неосъждан, живущ ***, ЕГН **********. Получил съм препис от обв. акт.

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи. Нямам искания за събиране на нови доказателства. Представям сключено споразумение с подсъдимия и неговия защитник и моля производството да продължи по реда на глава 29 НПК.

АДВ. Ч.: Нямам искания за отводи. Нямам искания за събиране на нови доказателства. Постигнали сме  споразумение с прокурорът  и моля производството да продължи по реда на глава 29 НПК.

С ОГЛЕД изявлението на страните съдът продължава производството по реда на глава 29 НПК.

ДОКЛАДВА постъпилото споразумение за решаване на делото.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала и моля да бъде одобрено. Престъплението не е по чл.381 НПК, за които престъпления да не е допустимо сключване на споразумение, няма имуществени вреди и сме уредили всички въпроси.

АДВ. Ч.: Моля да одобрите споразумението, тъй като то не противоречи на закона и морала и ще бъдат постигнати с него целите на наказанието и не са причинени имуществени вреди, които да подлежат на обезщетяване.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно го подписах.

СЪДЪТ не предлага помени в споразумението, поради което на осн. чл. 382, ал.6 НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение:

Днес, 28.05.2018г., в гр. Разград, на основание чл.384 вр. чл.381-383 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на НОХД 370/2018г. по описа на РС- Разград между Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв.Ж.Ч.- защитник на подсъдимия С.Н.С., по силата на което:

І. С.Н.С., ЕГН **********,*** на ***г., български гражданин, с основно образование, женен, безработен, неосъждан, живущ ***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че:

на 13.05.2018 г., в гр.Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Фолксваген Голф” с рег. № РР0008АР с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,27 на хиляда, установено по надлежния ред- престъпление по чл.343б, ал.1 НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по чл.343б, ал.1 НК при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК на подсъдимият С.Н.С. да бъдат наложени НАКАЗАНИЯ:

- „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от  ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, чието изтърпяване на основание чл.66, ал.1 НК се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и

- „ГЛОБА“ в размер на 200 лева.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимия С. се възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Разград по местоживеенето му.

На основание чл.59, ал.1 НК при изпълнение на наказанието лишаване от свобода следва да се приспадне времето, през което подс.С. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 13.05.2018 г.

ІІІ. На основание чл.343г вр. чл.343б, ал.1 НК на подс. С.Н.С. се налага и НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА   ГОДИНА, като на основание чл.59, ал.4 НК се зачита времето, през което подсъдимия е лишен от това право по административен ред, считано от 13.05.2018г. 

ІV. Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди.

V. Направените по делото разноски в общ размер на 93,65лева се възлагат на подсъдимия С. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОДМВР- гр.Разград.

VІ. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

VІІ. Подсъдимият С.Н.С. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

                                                        МЛ. ПРОКУРОР:

                                                                                              /Д.Недкова/

                    

ЗАЩИТНИК: 

                    /адв. Ж.Ч. /  

 

ПОДСЪДИМ:  

                                       /С.С./    

 

         СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

 

                            О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА  постигнатото между С.Н.С. -   роден  на ***г***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, неосъждан, живущ ***, ЕГН ********** представляван от защитника си адв. Ч. и РРП представлявана от прокурор Д. Недкова споразумение по НОХД № 370/18 г.по описа на РРС по силата на което:

ПОДСЪДИМИЯТ С.  Н.С. -   роден  на ***г***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, неосъждан, живущ ***, ЕГН **********  се признава ЗА ВИНОВЕН в това, че на на 13.05.2018 г., в гр.Разград, управлявал моторно превозно средство– лек автомобил “Фолксваген Голф” с рег. № РР0008АР с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,27 на хиляда, установено по надлежния ред- престъпление по чл.343б, ал.1 НК, като МУ НАЛАГА наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от  ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, чието изтърпяване на основание чл.66, ал.1 НК  отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и  „ГЛОБА“ в размер на 200 лева.

На основание чл.343г вр. чл.343б, ал.1 НК на подс. С.Н.С.  налага и НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА   ГОДИНА, като на основание чл.59, ал.4 НК  зачита времето, през което подсъдимия е лишен от това право по административен ред, считано от 13.05.2018г. 

Възпитателната работа по отношение на подсъдимия С.  възлага на ПИ при РУ МВР-гр.Разград по местоживеенето му.

На основание чл.59, ал.1 НК зачита  времето, през което подс.С. е бил задържан по ЗМВР за срок до 24 часа на 13.05.2018 г.

 ОСЪЖДА подс. С. да заплати по сметка на ОД на МВР гр. Разград сумата от 93,65 лв. за разноски по делото.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 370/18 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 13.49 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: