Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е 

                                  № 202, 04.06.2018г., гр.Разград

 

                                В    И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

РАЗГРАДСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД                                                                         състав

На тридесет и първи май                                            две хиляди и осемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТАЛИНА ДОЧЕВА

                                                                            

Секретар Пенка Тоцева

като разгледа докладваното от председателя

бр.дело № 877 по описа за 2018г.

 

          

 

                                                     Р     Е     Ш     И     :

 

            ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между А. ***, ЕГН ********** и Г.А.А. от с.с., ЕГН **********, сключен на ****г. с акт № * на Кметство с.Ж., по взаимно съгласие.

            УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение :

 

           Упражняването на родителските права по отношение на роденото от съжителството на съпрузите дете Алейна А.Х., ЕГН ********** се предоставя на майката Г.А.А., ЕГН **********.

             На бащата А.Х.А. се определя режим на лични отношения с детето всяка първа и трета седмица от месеца, от 17ч. в петък до 16ч. в неделя, с преспиване при бащата; един месец през лятната ваканция и по пет дни от Коледната и Пролетната ваканции на детето, всички несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката;извън регламентираните дни-след предварителна  уговорка с майката.  

             Бащата А.Х.А., ЕГН ********** ще заплаща на малолетното си дете А. А.Х., ЕГН **********, действащо чрез своята майка и зеконен представител  Г.А.А., ЕГН ********** месечна издръжка от 140лв./сто и четиридесет лева/, считано от влизане на решението в сила, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, до настъпването на законовите предпоставки за нейното изменяване или отмяна.

            ПОСТАВЯ В ДЯЛ на А.Х.А., ЕГН ********** всички придобити през време на брака движими вещи в режим на СИО на стойност 3000лв.

           За УРАВНЕНИЕ на дяловете А.Х.А., ЕГН ********** е заплатил на Г.А.А., ЕГН ********** парично уравнение в размер на 1500лв./хиляда и петстотин лева/.

            А.Х.А., ЕГН ********** ПОЛУЧАВА В ДЯЛ и става изключителен собственик на придобития през време на брака поземлен имот: поземлен имот с начин на ползване-дворно място, находящо се в чертите на с.Ж., ул.*****, за което е отреден УПИ II-286 от кв.15 по плана на селото, с площ от 1228кв.м., без придаващото се от улична регулация общинско място от 28кв.м., ведно със застроените в имота:1.самостоятелен обект с начин на трайно ползване-жилищна сграда със застроена площ от 95кв.м., ведно с прилежащо мазе със застроена площ от 50кв.м.;2.самостоятелен обект с начин на трайно ползване-жилищна сграда със застроена площ от 32кв.м.;3.самостоятелен обект с начин на трайно ползване-гараж със застроена площ от 33.53кв.м. и подобрения, при граници:улица, УПИ I-287, УПИ-IX-285, УПИ VII-283, УПИ III-282 от кв.15 по плана на селото.

           Данъчната оценка на имота е 4035.10лв.

           За УРАВНЕНИЕ на дяловете А.Х.А., ЕГН ********** е заплатил на Г.А.А., ЕГН ********** парично уравнение в размер на 3000лв./три хиляди лева/.

           След прекратяването на брака съпругата ще продължи да носи брачното си фамилно име А..

           Разноските по делото се поемат поравно от страните.  

           ОСЪЖДА А.Х.А., ЕГН ********** да заплати по сметка на РРС окончателна държавна такса в размер на 20лв., държавна такса върху дела си в размер на 50.70лв. и държавна такса върху присъдената издръжка от 100.80лв.

           ОСЪЖДА Г.А.А. да заплати по сметка на РРС окончателна държавна такса в размер на 20лв. и държавна такса върху дела си в размер на 90лв.

           Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: