Р Е Ш Е Н И Е

 

     252                                         2018 година                               град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На двадесет и пети   юни                                                              2018 година

В публично заседание в следния състав

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Ганка Атанасова

Прокурор: Любомир Георгиев

Като разгледа докладваното от съдията

АН дело №  385   по описа за 2018 година

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА нарушителят Р.Е.А., роден на *** г. в гр. Шумен, живущ ***,български гражданин, с основно образование, безработен, женен, неосъждан, ЕГН **********  за ВИНОВЕН  за това, че на 16.05.2018г., в гр.Разград, е потвърдил неистина в писмена декларация, която по силата на закон - чл.160, ал.1 от ЗДвП /»Дубликат на свидетелство за управление или на контролен талон към него се издава, когато свидетелството или контролният талон е изгубен, откраднат, повреден или унищожен, за което притежателят подписва декларация»/ във вр.с чл.8, ал.2 от ЗБЛД /»При изгубване, кражба, повреждане или унищожаване на български личен документ лицето е длъжно в срок до три дни да декларира това в най- близкото структурно звено на МВР»/ и чл.35, т.З от Правилника за издаване на българските лични документи /»При издаване и подмяна на СУМПС освен документите, съгласно актовете по прилагането на ЗДвП се изискват и: при изгубено, откраднато, повредено или унищожено СУМПС - декларация за съответното обстоятелство по чл.17, ал.1»/ и се дава пред орган на властта - Началник сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-гр.Разград, чрез служителят А. С. Р. - системен оператор в сектор «Пътна полиция» при ОД на МВР-гр.Разград за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, а именно, че свидетелство за управление на МПС с №
244705450 от 27.01.2009г., издадено на негово име е било изгубено - престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК.

НА основание чл. 78а от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ ГЛОБА в РАЗМЕР на 1000.00 /хиляда/ лева.

ОСЪЖДА нарушителят Р.Е.А. със снета по – горе самоличност да заплати в полза на Държавата по сметка на ОД на МВР Разград за разноски по делото сумата от 136,38  лв. /сто тридесет и  шест лева и  95 ст./.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок от днес пред  Окръжен съд гр. Разград.

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: