П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                        гр. Разград

Разградският районен съд                                             наказателен       състав

На     четиринадесети юни                                                              2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ Б.

                           

         Секретар: Пенка Тоцева

Прокурор: НЕДКА ПЕТРОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №     301      по описа за 2018 година

На именното повикване в 10:00 часа, се явиха:

 

         ЗА Районна прокуратура гр. Разград прокурор Петрова

         ПОДСЪДИМИЯТ, редовно призован, се явява лично и с упълномощен защитник адв. К.от АК Разград

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. К.: Да се даде ход на делото.

 СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на разпоредителното заседание, поради което

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД на разпоредителното заседание.

         СЪДЪТ предоставя възможност на страните  да заявят становища по  реда на чл. 248, ал. 1, т. 1 до т. 8 от НПК.

         ПРОКУРОРЪТ: Считам, че делото е подсъдно на Районен съд гр. Разград, не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство, по хода на ДП не е допуснато съществено нарушение на процесуалните правила, което да е довело до ограничаване процесуалните права на обвиняемия. Към наст. момент не са налице основания за разглеждане на делото по реда на особените правила. Не са налице основания за разглеждане на делото при закрити врати. Не е необходимо привличането на резервен съдия, или съдебен заседател, назначаване на защитник, вещо лице, преводач, или тълковник, или извършване на съдебно следствие по делегация. По делото не е вземана мярка за неотклонение. Нямам искания за събиране на нови доказателства. Предлагам делото да бъде насрочено за разглеждане по същество в съдебно заседание, като за същото да бъдат призовани посочените обвинителния акт лица.

         АДВ. К.: Делото е подсъдно на Районен съд гр. Разград и Районен съд гр. Разград е компетентен да разглежда делото. По т. 2 няма основание за спиране или прекратяване на производството. Не сме констатирали допуснати нарушения на процесуалните правила довели до ограничаване процесуалните права на страните. По т. 4, заявяваме че желаем производството да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, като ще признаем всички факти и обстоятелства от обв. акт. По т. 5 няма причина делото да се разглежда при закрити врати, за привличането резервен съдия или съдебен заседател,  назначаването на защитник, вещо лице, тълковник и извършване на съдебни следствени действия по делегация, няма изменение на обстоятелствата, което да налага вземане на мерки за процесуална принуда, нямаме искания за събиране на нови доказателства. Моля да разгледате в днешното съдебно заседание искането ни за разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие.

         СЪДЪТ се оттегли на съвещание и обяви че ще се произнесе с определение в 10.30 ч.

         В 10.30 ч. съдът обяви определението си.

         СЪДЪТ като съобрази становищата на страните, материалите по ДП № 330 ЗМ-25/2018 г. по описа на РУМВР Разград, намира следното:

         Съобразно разпоредбите на чл. 35 и 36 НПК делото е както материално, така и местно подсъдно на Районен съд гр. Разград.

Съдът, с оглед повдигнатото обвинение и приложената по материалите от досъдебното производство справка за съдимост на подсъдимия, намира че са налице предпоставките по чл. 250, ал. 1, т. 2 от НПК, тъй като към датата на извършване на процесното деяние подсъдимият е реабилитиран по право на основание чл. 86, ал. 1, т. 1 НПК, считано от 20.12.2014 г., поради което това осъждане на подсъдимия се явява неотносимо към квалификацията на настоящото деяние, тъй като последиците от реабилитирането са заличаване на всички предходни осъждания. Мотивиран така и на основание чл. 250, ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 248, ал. 5, т. 2 от НПК

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по нохд. № 301/2018 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

ИЗПРАЩА материалите по делото, ведно с досъдебното производство, на началник сектор Пътна полиция при ОДМВР Разград, за налагане на административно наказание на подсъдимия.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране на основание чл. 250, ал. 4 НПК с въззивна жалба до Окръжен съд гр. Разград в 14 дн. срок, считано от днес.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 10.40 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: