П Р О Т О К О Л

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На  тринадесети юни                                                          2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                                                                                            

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор: Десимира Недкова

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело №   410  по описа за 2018  година

На именното повикване в 13,30  часа, се явиха:

ЗА РРП прокурор

ПОДСЪДИМАТА редовно призована по реда на чл. 358, ал. 3 от НПК се   явява се лично и със служебен защитник  и с адв. К. от досъдебното производство.

СВИДЕТЕЛИТЕ призовани по реда на чл. 358, ал. 3 от НПК не се явяват.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Представям разписката с която е връчен  обв. акт и разпореждането на подсъдимата. Тъй като междувременно договорихме споразумение с подсъдимата и нейния защитник не сме призовавали свидетелите.

АДВ. К.: Да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение.

СЪДЪТ намира, че липсват процесуални пречки по даване ход на делото, поради което

         О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

СНЕ самоличността на подсъдимата.

Р.А.О., ЕГН **********, родена ,  на ***г***, български гражданин, с начално образование, съжителстваща на семейни начала, безработна, неосъждана, постоянен и настоящ адрес:*** .

ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания за отводи и по доказателствата. По реда на съдебното следствие представям споразумение с подсъдимата и нейният защитник, като моля производството да продължи по реда на глава 29 от НПК.

АДВ. К.: Нямам искания за отводи и по доказателствата. Също моля  производството да продължи по реда на глава 29 от НПК.

ПРЕДВИД изявлението на страните, съдът

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА съдебното следствие, производството е по реда на глава 29 от НПК.

ДОКЛАДВА представеното споразумение.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам  представеното споразумение. Считам, че престъплението не е сред визираните по ал. 2 на чл. 381 от НПК, с деянието извършено от подсъдимата не са  причинен съставомерни и имуществени вреди.  Наказанието сме определил при условията на чл. 55 от НК. Тъй като считам, че са налице множество смекчаващи вината обстоятелства считам, че така сключеното споразумение не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

АДВ. К.: Считам, че  материалното и социално положение, на подзащитната ми е тежко. Считам, че е нарушила закона,  тя  доброволно подписала споразумението и моля да го одобрите, като не противоречащо на закона и морала.

ПОДСЪДИМАТА: Разбирам обвинението. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласна с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението поради, което на основание чл. 382, ал. 6 от НПК ВПИСВА окончателното съдържание на споразумението:

Днес, 13.06.2018г., в гр.Разград, на основание чл.384 вр. чл.381-383 НПК се сключи настоящото споразумение за решаване на НОХД 410/2018г. по описа на РС- Разград между Десимира Недкова- мл.прокурор при Районна прокуратура- гр.Разград и адв.Й.К.- упълномощен защитник на подсъдимата Р.А.О., по силата на което:

І. Подсъдимата Р.А.О., ЕГН**********,***, на ***г., български гражданин, с начално образование, неомъжена, безработна, неосъждана, постоянен и настоящ адрес:*** А, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВНА за това, че:

на 30.05.2018г., в с.Стражец, общ.Разград, сама осъществила неправомерно присъединяване към водоснабдителната система на „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД- гр. Разград, с което създала условия за непълно отчитане на потребената вода-престъпление по чл.234в, ал.1 НК.

ІІ. Страните се споразумяха за така извършеното престъпление по  чл.234в, ал.1 НК, на основание 381, ал.4 НПК, във връзка с чл. 55, ал.1, т.2, б. „б” НК, на подсъдимата Р.А.О. да бъде наложено наказание ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 42б, ал.1 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично и

б/ на основание чл. 42б, ал.2 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК – задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок ОСЕМ МЕСЕЦА.

ІІІ. На основание чл.55, ал.3 НК страните приемат да не се налага по-лекото наказание „глоба“ до 15000лева, предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъплението по чл.234в, ал.1 НК.

ІV. Престъплението, за което се сключва настоящото споразумение не е сред визираните в чл.381, ал.2 НПК и с него не са причинени имуществените вреди. По делото не са направени разноски.

V. Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

VІ. Подсъдимата Р.А.О. декларира, че е съгласна изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

                                                          МЛ. ПРОКУРОР:

                                                                                       /Д.Недкова/

                     

ЗАЩИТНИК: 

                    /адв. Й.К./  

 

 

 

 

ПОДСЪДИМ:  

                     /Р.А./    

 

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, поради което

                            О П Р Е Д Е Л И:

         ОДОБРЯВА сключеното между прокурор Недкова  от РРП, адв. К. *** и Р.А.О. – подсъдима по НОХД № 410/2018 г. споразумение съгласно, което:

  ПОДСЪДИМАТА Р.А.О.  СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВНА за това, че:на 30.05.2018г., в с.Стражец, общ.Разград, сама осъществила неправомерно присъединяване към водоснабдителната система на „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД- гр. Разград, с което създала условия за непълно отчитане на потребената вода-престъпление по чл.234в, ал.1 НК и й налага наказание  при условията  чл. 55, ал.1, т.2, б. „б” НК, „ПРОБАЦИЯ“, включващо по вид и срок следните пробационни мерки:

а/ на основание чл. 42б, ал.1 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.1 вр. ал.1 НК – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред съответния пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично и

б/ на основание чл. 42б, ал.2 вр. чл. 42а, ал.3, т.1 вр. ал.2, т.2 вр. ал.1 НК – задължителни периодични срещи с пробационен служител в пробационната служба по настоящ адрес за срок ОСЕМ МЕСЕЦА.

НА основание чл.55, ал.3 НК страните приемат да не се налага по-лекото наказание „глоба“ до 15000лева, предвидено наред с наказанието „лишаване от свобода“ за престъплението по чл.234в, ал.1 НК.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 410/2018 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в  13,56 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: