П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд                                              наказателен състав

На  двадесет и пети юни                                                    2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                                                                                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

                                                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

Секретар:  Ганка Атанасова

Прокурор: Любомир Георгиев

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 454     по описа за 2018 година

На именното повикване в 9,45  часа, се явиха:

 

ЗА РРП прокурор Георгиев.

ПОДСЪДИМИЯТ  призован по реда на чл. 358,  ал. 3 от НПК явява се лично и със защитник адв. М.Е. упълномощен от ДП.

СВИДЕТЕЛИТЕ призовани по реда на чл. 358, ал. 3 от НПК не се явяват.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Представям призовка, че е връчен обвинителният  акт на  подсъдимия лично. Свидетелите не сме ги призовавали, тъй като междувременно сключихме споразумение.

АДВ. Е.: Да се даде ход на делото независимо, че не са призовани свидетелите, както и на досъдебното производство сме изразили становище и сме сключили споразумение  с РРП и желаем производството да продължи по реда на глава 29 от НПК.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на глава 29 от НПК.

СНЕ самоличността на подсъдимия.

Х.М.М., роден на *** ***., български гражданин, със средно специално образование, неженен, неосъждан, ЕГН **********. Получил съм препис от обвинителния акт.

ДОКЛАДВА депозираното споразумение за решаване на делото.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Същото не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите.

АДВ. Е.: Моля да постановите определение, с което одобрите постигнатото споразумение. Считам, че същото е непротиворечащо на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение.

І.СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между  адв. М.Е. ***,защитник на подс.Х.М.М., роден на ***г***, с адрес ***, български гражданин, със средно специялно образование, неженен, не работи,  неосъждан, ЕГН ********** и Л.ГЕОРГИЕВ - Районен прокурор на РП-гр.Разград.          

ІІ.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае НОХД № 454/2018г. по описа на Районен съд-гр.Разград, водено срещу подс.Хр.М. за това, че:

На 09.06.2018г., в гр.Разград, е управлявал МПС – лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с рег.№ ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,43 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

 

ІІІ.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си, при пряк умисъл, подс.Хр.М. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

  2.Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на подс.Хр.М. при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК – 6 месеца „Лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

3.На основание чл.55, ал.3 от НК страните приемат на подс.Хр.М. да не се налага по-лекото наказание Глоба от 200 до 1000 лева, предвидено наред с наказанието Лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

4.Възпитателната работа по отношение на подс.Хр.М. се възлага на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

 

5.На основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК на подс.Хр.М. се налага наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 10 месеца, като на основание чл.59, ал.4 от НК се зачита времето, през което подс.Хр.М. е лишен от това право по административен ред, считано от 09.06.2018г.

 

6.На основание чл.59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК се зачита времето, през което подс.Хр.М. е бил задържан по реда на ЗМВР за срок от 24 часа.

 

ІV.Разноски по делото - няма.

 

V.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

На страните е известно и същите се съгласяват с правните последици от споразумението,а именно,че след одобряването му от съда,определението по чл.382 от НПК е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда за подс.Х.М.М. и не подлежи на обжалване.

Долуподписаният Х.М.М., ЕГН **********, на основание чл.381,ал.6 от НПК декларирам, че съм съгласен със споразумението и се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

РАЙОНЕН ПРОКУРОР:

/Л.ГЕОРГИЕВ/                                            

ЗАЩИТНИК:                                                   

                     /адв.Мл.Е./                                                    

                                              

 

ПОДСЪДИМ:

                      /Хр.М./

 

 

 

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                   О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА сключеното  между прокурор Георгиев  от РРП, адв. Е. *** и Х.М.М. – подсъдим по НОХД № 454/2018 г. споразумение съгласно, което

ПОДСЪДИМИЯТ Х.М.М. се признава за ВИНОВЕН за това, че на 09.06.2018г., в гр.Разград, е управлявал МПС – лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с рег.№ ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,43 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, МУ НАЛАГА наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК – 6 месеца „Лишаване от свобода”, чието изпълнение, на основание чл.66, ал.1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

НА основание чл.55, ал.3 от НК  подсъдимият .Х.М.  М.  приема да не се налага по-лекото наказание Глоба от 200 до 1000 лева,  предвидено наред с наказанието Лишаване от свобода за престъплението по чл.343б, ал.1 от НК.

ВЪЗПИТАТЕЛНАТА работа по отношение на подсъдимия Х.М.М. се възлага на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

НА основание чл.343г във вр.с чл.343б, ал.1 от НК на подсъдимия Х.М.М. се налага наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 10 месеца, като на основание чл.59, ал.4 от НК се зачита времето, през което лишен от това право по административен ред, считано от 09.06.2018г.

НА основание чл.59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК се зачита времето, през което подсъдимият Х.М.М. е бил задържан по реда на ЗМВР за срок от 24 часа.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 454/2018 г. по описа на РРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в  9,55 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

СЕКРЕТАР:                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: