П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                       гр. Разград

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На  двадесет и осми юни                                                                2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

Секретар: Сребрена Русева

Прокурор: ДАНИСЛАВ НИКОЛОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ дело № 464 по описа за 2018 година

 На именното повикване в 09:30 часа, се явиха:

ЗА РАЗГРАДСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА прокурор Николов.

ПОДСЪДИМИЯТ Г.Г. редовно призован по телефона, явява се лично и със защитник адв. С. Б. упълномощена от ДП.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. Б.: Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО по реда на гл. 29 от НПК.

ДОКЛАДВА постъпилото споразумение за решаване на наказателното производство по БП № 330 ЗМ-152/18 г. по описа на ОДМВР Разград.

СНЕМА самоличността на подсъдимия.

Г.Д.Г., роден на *** г. в гр.Ш., с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, със средно образование, месторабота - **, женен, неосъждан, ЕГН **********.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Считам, че не противоречи на закона и морала,  и моля да го одобрите. Няма да соча други доказателства.

АДВ. Б.: Поддържам споразумението. Няма да соча други доказателства. Моля да одобрите споразумението сключено между подсъдимия, мен и РРП, и считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

 

ПОДСЪДИМИЯТ:  Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК вписва следното съдържание на окончателното споразумение:

Настоящото споразумение се сключва на основание чл. 381 от НПК.

I.      СТРАНИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение се сключва между Г.Д.Г., роден на *** г. в гр.Ш., с адрес ***, с българско гражданство, със средно образование, месторабота - **, женен, неосъждан, ЕГН ********** - обвиняем, представляван от защитника си - адв. С.Б. ***, представлявана от прокурор ДАНИСЛАВ НИКОЛОВ.

II.ПРЕДМЕТ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

Настоящото споразумение касае Бързо производство № 330 ЗМ-152/2018 г. по описа на ОД на МВР-гр. Разград, вх. № 744/2018 г. по описа на Районна прокуратура гр. Разград, водено срещу обв. Г.Д.Г., за това, че:

На 15.06.2018 г. в гр. Разград е управлявал моторно-превозно средство - лек автомобил „Пежо Боксер“ с per. № **, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,89 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

III.СЪДЪРЖАНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО

1.             Страните приемат за безспорно и категорично установено, че с деянието си обв. Г. Г. е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл. 343б, ал. 1 от НК.

2.      Приемат като вид и размер на наказанието по отношение на обв. Г. Г. за извършеното от него престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК, на основание чл. 381, ал. 4 от НПК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК - 6 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, се отлага за изпитателен срок от 3 години.

3.     Възпитателната работа по отношение на обв. Г. Г. се възлага на РИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

4.     На основание чл. 343г във вр.с чл. 343б, ал.1 от НК на обв. Г. Г. се налага наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 ГОДИНА и 2 МЕСЕЦА, като на основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което обв. Г.Г. е лишен от това право по административен ред, считано от 15.06.2018 г.

5.    Страните приемат на обв. Г.Д.Г. да се наложи наказание ГЛОБА в размер на 200 лева, предвидено наред с наказанието „Лишаване от свобода за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

6.    На основание чл. 59, ал. 4 от НК се зачита времето, през което същият е бил задържан на основание чл.72, ал.1 от ЗМВР със заповед за задържане на лице от 15.06.2018г. обв. Г.Д.Г. е бил задържан за срок от 24 часа, по реда на ЗМВР.

7.    Разноски по делото в размер на 93,65 лева се възлагат на обв. Г. Г., платими по сметка са ОД на МВР-Разград.

IV.ДРУГИ УСЛОВИЯ

Страните подписват настоящото споразумение, като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с негово съдържание.

Обвиняемият Г.Д.Г. декларира, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

 

 

 

                                                 ПРОКУРОР:

                                                                     /Д.Николов/

                     

ЗАЩИТНИК: 

                             /адв. С.Б./  

 

 

 

ОБВИНЯЕМ:  

                                        /Г.Г./    

 

 

 

 

СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

                             О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между ДАНИСЛАВ НИКОЛОВ – прокурор в Районна прокуратура- Разград – от една страна, и от друга - обвиняемият Г.Д.Г., ЕГН ********** и защитникът му адв. С.Б. *** споразумение съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Г.Д.Г., роден на *** г. в гр.Ш., постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, със средно образование, месторабота - **, женен, неосъждан, ЕГН ********** се признава за ВИНОВЕН, за това, че на 15.06.2018 г. в гр. Разград е управлявал моторно-превозно средство - лек автомобил „Пежо Боксер“ с per. № **, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,89 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл.343б, ал.1 НК, като му НАЛАГА наказания при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от ШЕСТ  МЕСЕЦА, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК ОТЛАГА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и „ГЛОБА“ в размер на 200,00 (двеста) лева.

ВЪЗЛАГА възпитателната работа по отношение на подсъдимия Г. Г. на РИ при РУ МВР по местоживеенето му.

НА основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал.1 НК ЛИШАВА подсъдимия Г.Д.Г. от „ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА, като на основание чл.59, ал.4 от НК ЗАЧИТА времето, през което същият е бил лишен от това право по административен ред, считано от 15.06.2018г. 

        НА основание чл.59, ал.4 от НК ЗАЧИТА времето, през което подсъдимия Г.Д.Г.  е бил задържан на основание чл. 72, ал. 1 от ЗМВР със Заповед за задържане на лице от 15.06.2018г. за срок от 24 часа, по реда на ЗМВР.

ОСЪЖДА подсъдимия Г.Г. да заплати по сметка на ОДМВР Разград за разноски по делото сумата от 93,65 лева /деветдесет и три лева и шестдесет и пет стотинки/.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД  № 464/2018 г. по описа на Районен съд гр. Разград.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в 09:40 часа.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: