Р Е Ш Е Н И Е

             Номер 282                                08.08.2018 г.                                               гр.Разград

 

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд

На двадесет и пети юли                               две хиляди и осемнадесета година

В открито съдебно заседание, в състав:

 

                                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:НЕЛИ ГЕНЧЕВА

Секретар   Сребрена Русева

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдията гр.д. №929/2018 г.

 

 

         

 

Р  Е  Ш  И  :        

 

            ИЗМЕНЯ РАЗМЕРА на ежемесечната парична издръжка, която С.П.Л., ЕГН ********** *** е осъден да заплаща на малолетното си дете А.  С. Л., ЕГН ********** чрез неговата майка и законен представител М.Т.Д., ЕГН ********** *** с решение по гр.д. №1086/2013 г. по описа на Разградския районен съд от 95 на 140 лв. / сто и четиридесет лева /, считано от 28.05.2018 г. ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства за нейното изменяване или прекратяване и ОТХВЪРЛЯ ИСКА в останалата му част до първоначално предявения размер от  180 лв. като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

            ИЗМЕНЯ РАЗМЕРА на ежемесечната парична издръжка, която С.П.Л., ЕГН ********** *** е осъден да заплаща на малолетното си дете  В. С. Л., ЕГН ********** чрез нейната майка и законен представител М.Т.Д., ЕГН ********** и двете с адрес *** с решение по гр.д. №1086/2013 г. по описа на Разградския районен съд от 85 на 130 лв. / сто и тридесет лева /, считано от 28.05.2018 г. ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства за нейното изменяване или прекратяване и ОТХВЪРЛЯ ИСКА в останалата му част до първоначално предявения размер от  170 лв. като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

            ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

ОСЪЖДА С.П.Л., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на РРС държавна такса  в размер на  129,60 лв. / сто двадесет и девет лева и шестдесет стотинки/ върху уважения размер на иска.

ОСЪЖДА С.П.Л., ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ на М.Т.Д., ЕГН ********** с адрес *** сумата 617,14 лв. /шестстотин и седемнадесет лева и четиринадесет стотинки/ за направените по делото разноски съразмерно на уважената част от иска.

ОСЪЖДА М.Т.Д., ЕГН ********** с адрес *** ДА ЗАПЛАТИ на С.П.Л., ЕГН ********** *** сумата 22,86 лв. /двадесет и два лева и осемдесет и шест стотинки/  за направените по делото разноски съразмерно на отхвърлената част от иска.

            Решението подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд двуседмичен срок от 08.08.2018 г.

 

 

                                                                   

                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: