П Р И С Ъ Д А

 

                                  2018 година                              град Разград

 

В   И М Е Т О    Н А     Н А Р О Д А

 

Разградският районен съд                                                 наказателен състав

На           дванадесети  юли                         2018 година

В публично заседание в следния състав

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Н.  БОРИСОВ

                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: МЛАДЕНКА БОТЕВА

                                                                                Р.Г.

 

Секретар: Живка Ранкова

Прокурор:   НЕДКА ПЕТРОВА

Като разгледа докладваното от съдията                                                                                НОХ  дело №        240       по      описа за   2018  година

 

П Р И С Ъ Д И  :

 

 ПРИЗНАВА  подсъдимият М.Х.М., роден на ***г. в гр. Русе, живущ ***, български гражданин, с основно образование, безработен, разведен, осъждан, ЕГН: ********** ЗА ВИНОВЕН  в това, че  в периода от 20.06.2017 г. до 10.10.2017 г., в гр. Разград, на два пъти, в условията на опасен рецидив и продължавано       престъпление, след предварителен сговор  с А.Е.Я. от гр. Русе, като случаят не е маловажен, чрез използване на МПС - л.а.“Опел Астра“ с рег.№ Р 76-44 РВ, е отнел чужди движими вещи:

-                     парична сума,в размер на 400 лева, 1бр. портмоне от плат, на стойност 3 лева и 1 бр. лична карта на името на С.И.С., на обща стойност 403 лева, от владението на С. *** и

-                     парична сума,в размер на 675 лева, 1бр. тефтерче, на стойност 1 лев и 2бр. лични карти, издадени на името на Х.Н.К. и И. Н. К., на обща стойност 676 лева, от владението на Х.Н.К. ***, всичко на обща стойност 1079лева, без тяхното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 196,ал.1,т.2 във вр. с чл.195, ал.1, т.4,пр.1 и т.5 във вр. с чл. 194, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1  от НК, поради което и на основание чл. 54 и чл. 36 от НК му налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ в размер на  ПЕТ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален „СТРОГ“ режим в затворническо заведение, определено по съответния ред.

ПРИЗНАВА подсъдимия М.Х.М.,  ЕГН: ********** ЗА НЕВИНОВЕН да е извършил процесното деяние в условията на чл. 196 ал.1 т.2 вр. с чл. 195 ал.1 т.4 предл.3 от НК – по специален начин, и го ОПРАВДАВА в тази част на обвинението.

         Осъжда   подс. М.Х.М.,  ЕГН: ********** да заплати   по сметка на РС- Разград сумата 74.86 /седемдесет и четири лева 86 ст./ лева , представляващи разноски в съдебното производство.

ПРИСЪДАТА  подлежи на обжалване и протестиране  в 15 дневен срок от днес пред РОС.

 

 

 

 

                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1.

 

 

                                                                      2.