П Р О Т О К О Л

 

 

2018 година                                                                                    гр. Разград

Разградският районен съд           наказателен   състав

На     четиринадесети  август                                              2018 година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОНСТАНТИН  КОСЕВ

 

Секретар:  Живка Ранкова

Прокурор:  ЛЮБОМИР  ГЕОРГИЕВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдията

НОХ     дело №    593   по описа за 2018 година

На именното повикване в 10,00  часа, се явиха:

 

         ЗА РРП прокурор Георгиев.

         ПОДСЪДИМИЯТ лично и със защитник адв.Н.Г..

         ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ.Г.: Да се даде ход на делото.

         Съдът

                   О П Р Е Д Е Л И :

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         СНЕМА самоличността на подсъдимият

          Б.Н.Б., ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, с основно образование, женен, осъждан /реабилитиран/, постоянен адрес:***.

            Съдът докладва представеното споразумение за решаване на делото в съдебно заседание.

             ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението, няма искания по доказателствата.

            АДВ.Г.: Поддържам така постигнатото споразумение, нямам искания по доказателствата.

            Съдът счете делото за изяснено

                   О П Р Е Д Е Л И :

           ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

           ПРОКУРОРЪТ:  Поддържам споразумението, същото не противоречи на закона и морала, предлагам да го одобрите.

           АДВ.Г.:  Поддържам споразумението, същото  не противоречи на закона и морала и  в този смисъл моля да го одобрите.

            ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

         Съдът намира, че представеното споразумение не противоречи на закона и морала поради което

                   О П Р Е Д Е Л И :

          ОДОБРЯВА представеното споразумение, сключено между  подс. Б.Н.Б., представляван от защитника си адв. Н.Г. *** от една страна, от  др. страна РРП, представлявана от прокурор Д.Недкова, съгласно което:

11.                       Обвиняемият Б.Н.Б., ЕГН **********,***, български гражданин, с основно образование, женен, осъждан /реабилитиран/, постоянен адрес:***, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН за това, че на 13.09.2017г. по път 1-2 на км. 90+382 /гр.Варна-гр.Русе/ в землището на гр.Разград, при управление на моторно превозно средство - товарен автомобил „Ивеко“, с per. № РР 7456 В А, нарушил правилата за движение по пътищата, визирани в: чл.20, ал.1 от Закона за движението по пътищата /ЗДвП/: „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.“, чл.20, ал.2 от ЗДвП: „Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението. “, чл. 23, ал.1 от ЗДвП и чл.75, ал.1 от ППЗДвП: „Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то намали скоростта ши спре рязко“ и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на повече от едно лице, а именно: на Стояна Дацева Христова от гр.Шумен, обл.Разград, изразяваща се в контузия на бял дроб и развил се хемоторакс / натрупване на патологична колекция кръв в гръдна кухина, което по своята медико- биологична характеристика обуславя разстройство на здравето с временна опасност за живота и счупване на лява лъчева кост на типично място, което по своята медико - биологична характеристика обуславя трайно затруднение в движението на левия горен крайник, и на Стойчо Мирчев Христов, от гр. Шумен, изразяваща се в загуба на три зъба на долната редица от лявата страна, които по своята медико - биологична характеристика обуславят трайно затруднение в дъвкателната функция за срок до възстановяване на пострадалите зъби и ретенционна /задържаща / функция на същите -престъпление по чл. 343, ал.З, пр.З, б. „а“, пр.2 вр. ал.1, б. „б“, пр.2 вр. чл.342, ал.1от НК.

        Страните приемат за извършеното престъпление по чл. 343, ал.З, пр.З, б. „а“, пр.2 вр. ал.1, б. „б“, пр.2 вр. чл.342, ал.1 от НК на обвиняемия Б.Н.Б. да бъде наложено наказание, при условията на чл.54, НК, а именно: ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА, изпълнението на което да бъде отложено за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа по отношение на обв.Б. се възлага на ПИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

         На основание чл. 343г  вр. чл. 343, ал.З, пр.З, б. „а“, пр.2 вр. ал.1, б. „б“, пр.2 вр. чл.342, ал.1от НК на обв. Б.Н.Б. се налага и наказание ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МОТОРНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

         Направените по делото разноски в размер на 1121,02 лева се възлагат на обвиняемия Б. и следва да бъдат заплатени по сметка на ОД МВР  гр.Разград.

         Страните подписват настоящото споразумение като заявяват, че са съгласни изцяло и безусловно с неговото съдържание.

         Подсъдимият Б.Н.Б. декларира, че е съгласен изцяло и безусловно със съдържанието на настоящото споразумение, както и че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

        Съдът

                   О П Р Е Д Е Л И :

        Прекратява  наказателното производство по нохд 593/2018 г. по описа на РС – Разград.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

ЗАСЕДАНИЕТО приключи в     10.13 ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в с.з.

                       

 

              

СЕКРЕТАР:                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: